Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Racija

Velika akcija: 300 policajaca upalo u centar za ilegalne migrante, poznato što su tražili

Ilustracija
Ilustracija Foto: Robert Fajt/Cropix
Pretraženi su objekti i sve osobe koje se tamo nalaze. Policija je tražila oružje, drogu i osobe koje nezakonito borave u centru, a cilj je bio pronaći i dokaze o kaznenim djelima.

Policija i pripadnici Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA) u ponedjeljak su proveli veliku raciju u centru za smještaj ilegalnih migranata u okolici Sarajeva, u operaciji usmjerenoj protiv mreže krijumčara ljudima, potvrdili su iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Pročitajte i ovo Palestinci oplakuju stradale Objavljeno potresno svjedočanstvo Palestinka u raketiranju izgubila 13 članova obitelji: "To je bila noćna mora. Izdali su nas i bombardirali"

Uz pripadnike SIPA-e i OSA-e u operaciju su uključeni i granični policajci te Služba za strance pri Ministarstvu sigurnosti BiH. Akciju oko 300 policajaca koordiniralo je Tužiteljstvo BiH.

U policijskom priopćenju stoji kako je migrantski centar u mjestu Blažuj bio blokiran, a provedene su pretrage objekata te pretražene sve osobe koje se tamo nalaze.

Cilj je bio pronaći osobe koje nezakonito borave u centru i pronaći nelegalno oružje, drogu i druge dokaze o počinjenim kaznenim djelima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pokušaj ubojstva Uključio se u noćnu svađu na ulici pa izvukao nož i ubo muškarca

Kako se navodi, policijska je racija uz to usmjerena na organizatore skupine čiji su pripadnici počinili kazneno djelo krijumčarenja migranata.

Pročitajte i ovo Ilustracija Noćna mora Vratila se s godišnjeg odmora, dočekala je demolirana obiteljska kuća: Srušena je greškom - "Bijesna sam i u šoku"

Dvije osobe uhićene su zbog kaznenih djela tijekom racije, a još najmanje dvadeset bit će pritvoreno i potom deportirano iz Bosne i Hercegovine, potvrdio je ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić.

Uhićene osobe dovode se u vezu s trgovinom drogom, dok su policajci pronašli još 20 osoba koje su boravile u Blažuju i predstavljaju potencijalnu sigurnosnu prijetnju jer su nezakonito boravili u BiH te će biti protjerani.

U okolici Sarajeva dva su manja centra za privremeni smještaj migranata koji stižu u tu zemlju iz Srbije i Crne Gore, dok su ostali na širem području Bihaća, gdje je po pravilu najveća koncentracija onih koji pokušavaju ilegalno nastaviti put ka Hrvatskoj i drugim državama Europske unije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene