Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za Dnevnik Nove TV

Mišel Jakšić otkrio tko će biti nositelji lista SDP-a: "Imamo jedan sjajan spoj. Ima nezadovoljnih, ali su u manjini"

Aktualno Galerija Barbara Štrbac, novinarka Nove TV Barbara Štrbac, novinarka Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Mišel Jakšić, saborski zastupnik Mišel Jakšić, saborski zastupnik Foto: DNEVNIK.hr Mišel Jakšić i Barbara Štrbac Mišel Jakšić i Barbara Štrbac Foto: DNEVNIK.hr +0 SDP odlučuje o listama Galerija 1/4 >>
Reporterka Barbara Štrbac je sa SDP-ovim Mišelom Jakšićem razgovarala o pripremama za parlamentarne izbore.

Posljednjih je dana u SDP-u bilo mnogo komešanja oko izbornih lista, a o njima je s Mišelom Jakšićem razgovarala reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac.

"Najvažnije od svega je što se osjeti jedna snaga, jedna pobjednička energija koja nam govori da je SDP na dobrom putu da, zajedno sa svojim partnerima, pobijedi na ovim izborima", rekao je Jakšić.

"Imamo jedan sjajan spoj. Imamo spoj iskustva – bivše ministre, aktualne saborske zastupnike, podosta načelnika, gradonačelnika i župana – i nekih novih mladih lica. Mislim da je to jedna dobra kombinacija", dodao je.

Pročitajte i ovo Crobarometar 25.03.2024. - 2 DONOSI DNEVNIK NOVE TV Novi Crobarometar: Istraživanje otkriva je li Milanović uspio srušiti rejting HDZ-u i koga bi građani radije za premijera

Međutim, Štrbac je ustvrdila da je bilo i ljudi koji su nezadovoljni listama jer neki misle da se stranci Centar dalo previše

"Svaka koalicija je na neki određeni način kompromis, ali važno je naći onu nit koja nosi pobjedu. Mislim da smo to ovog puta korektno iznivelirali i veseli me što više nismo što smo bili prije pet, šest ili 10 godina, kada smo HNS-u i kojekakvim političkim patuljcima davali po osam, 10 ili 12 mandata, a onda su se na prvom zavoju prodali HDZ-u", napomenuo je SDP-ovac.

Najviše mjesta, njih 11, je dobila stranka Centar.

"Vjerujem da Centar u pobjedi SDP-a može očekivati svoj klub u Saboru", rekao je te odgovorio na pitanje o reakciji dalmatinskih ogranaka SDP-a: "Uvijek pri formiranju lista postoji određena nervoza, određeno nezadovoljstvo. To nas ne veseli, ali to pokazuje da je ljudima stalo i da žele da se dobiju izbori. Ta nezadovoljstva su u manjini i većina podržava ovakav izlazak na izbore."

Pročitajte i ovo Krunoslav Olujić Novi pogled Krunoslav Olujić o Milanovićevoj kandidaturi: Ustavni sud je pogriješio u jednoj stvari

Jakšić očekuje dovoljno mandata za formiranje Vlade.

"Teško mi je licitrati, s obzirom da idemo u više blokova, ali sam siguran da će SDP pokazati da je najveća oporbena stranka, da će nakon izbora biti pobjednička stranka koja će pokrenuti proces formiranja nove Vlade", pojasnio je.

Osvrnuo se i na novo istraživanje Crobarometra, prema kojem raste popularnost SDP-a, ali zato pada popularnost predsjednika Zorana Milanovića.

"Ustavni sud je donio odluku da SDP-ovci ne smiju komentirati Zorana Milanovića, nego to smiju samo HDZ-ovci pod patronatom Vladimira Šeksa. Imamo situaciju da bi nama mogli zabraniti liste, a HDZ-u je omogućeno da ga napadaju svaki dan", rekao je.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović Nova objava na Facebooku Milanović se ponovo oglasio: "Imamo inflaciju pohlepe! Država to može riješiti"

Na kraju razgovora je otkrio to će biti SDP-ovi nositelji lista.

"Arsen Bauk, Boris Lalovac, Siniša Hajdaš Dončić, moja malenkost, Fred Matić, Mihael Zmajlović, Kristina Ikić Baniček, Peđa Grbin, Sabina Glasovac i Ranko Ostojić", rekao je Jakšić.

Nositelje lista, istaknula je Štrbac, treba još potvrditi Glavni odbor SDP-a.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene