Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ivica Dačić u svom stilu:

'Tragikomično je da Hrvatska poziva na okretanje k budućnosti, a sve više djeci daju ime Ante'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef srpske diplomacije Ivica Dačić kaže da se zgrozio nad pozivanjem Hrvatske da se treba okrenuti k budućnosti jer, kako kaže - u Hrvatskoj sve više djeci daju ime Ante.

Ivica Dačić kaže da ako je uvjet da Srbija bude dio EU to da bude kao Hrvatska, da budu ''revizionisti koji rehabilitiraju nacizam, fašizam i ustaštvo'', onda neće ni ući u EU. 'Pitanje je dokle će ta EU biti gluhonijema', rekao je Dačić.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vulin Odgovor Radmanu Vulin: "Neka mi Hrvatska pokaže koji je grad ljepše, srdačnije i iskrenije od Zagreba dočekao Hitlerovu vojsku" Ilustracija između 50 i 60 ljudi Hrvatska poslala prosvjednu notu Srbiji: Carinici satima držali 25 automobila s hrvatskim putnicima

'Hrvatska nas poziva da se okrenemo budućnosti, to je tragikomično. Što je od ovoga što je napravljeno okrenuto budućnosti - rehabilitacija Stepinca, Glavaš, Barišić, sad će na redu doći i Artuković, ministar unutarnjih poslova u NDH… Pogledajte snimke gdje pokrštavaju nekoliko stotina djece s Kozare, dajući im imena, imate snimke gdje svima daju imena Ante', Dačić Kako je naveo, pitanje je zašto nitko ne reagira na sve što se događa u Hrvatskoj i ocijenio da Zapad i EU u ovom trenutku vode "politiku ne vjerujemo svojim očima", piše B92.

"Ne želim destabilizirati odnose, ovo je naša dužnost, da branimo zemlju, narod i interese. Zamislite da neka druga zemlja krene rehabilitirati ratne zločince", rekao je Dačić.

Navodi i da Hrvatska nije konkretno odgovorila ni na jedno pitanje o reviziji povijesnih činjenica i rehabilitaciji NDH.

'To je država koja je bila nacistička tvorevina, koja je počinila velike zločine, prije svega nad Srbima. Pa Hrvatska je spasila dušu ulaskom u Kraljevinu Srba, Hrvata i Slovenaca. Na svaki konkretan upit, zašto su rehabilitirali Stepnica, o Glavašu, spomeniku Barešiću, incidentima u Srbu, nema odgovora ili je odgovor da je to velikosrpska agresija. To uvijek kažu kada nemaju što odgovoriti", kaže Dačić.

Također napominje kako je "tragikomično da Hrvatska poziva na okretanje k budućnosti" i u tom kontekstu istaknuo da u Hrvatskoj sve više pokrštavaju djecu masovno im dajući ime Ante.

"Kovačevo izlaganje je traktat očigledne mržnje prema Srbiji, Srbima i premijeru Vučiću", zaključio je Dačić.

Podsjetimo, Kovač je reagirao na prosvjedne note iz Beograda te na Vučićeve optužbe da se u Hrvatskoj provodi antisrpska politika. Srbija je poslala nekoliko prosvjednih nota oko tema koje je spomnuo Dačić, a hrvatska diplomacija reagirala je rekavši kako neće primati 'neproduktivne prosvjedne note' te Srbiji poručila da se počne baviti 'europeizacijom svog društva'.

Nakon svega, Vučić je pisao i Bruxellesu rekavši im kako se u Hrvatskoj vodi 'ogoljena antisrpska politika', da se rat vodio na hrvatskom teritoriju, te da je Hrvatska bila žrtva agresije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene