Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Igor Alfirević

Nakon ostavke ravnateljice: KB Sveti Duh dobio novog privremenog šefa

Igor Alfirević
Igor Alfirević Foto: Marko Prpic/Pixsell
Dosadašnji zamjenik ravnateljice Igor Alfirević privremeno će obnašati funkciju šefa KB Sveti Duh. U bolnici je zaposlen od ožujka ove godine, a karijeru je započeo 1990. u KBC Zagreb.

Upravno vijeće Kliničke bolnice Sveti Duh u četvrtak je prihvatilo ostavku ravnateljice Ana-Marie Šimundić, te v.d. ravnateljem imenovalo njezina dosadašnjeg zamjenika Igora Alfirevića.

Odluka da se dosadašnjeg zamjenika ravnateljice Igora Alfirevića imenuje vršiteljem dužnosti ravnatelja KB-a Sveti Duh donesena je jednoglasno, priopćeno je u četvrtak iz bolnice nakon izvanredne sjednice Upravnog vijeća.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nova prijetnja iz Moskve Nijemci najavili gradnju tvornice tenkova u Ukrajini, Rusi oštro reagirali: "Takvo postrojenje bit će legitimna meta"

Igor Alfirević od 1. je ožujka 2023. zaposlen na Klinici za kirurgiju na Svetom Duhu. Nepuna dva mjeseca kasnije Upravno ga je vijeće imenovalo zamjenikom ravnateljice.

Karijeru je započeo 1990. godine kao liječnik stažist u KBC-u Zagreb, a potom u Hitnoj službi u Velikoj Gorici.

Od 1992. do 1997. radio je kao specijalist opće kirurgije Klinike za kirurgiju Zavoda za kardiokirurgiju KBC-a Zagreb.

Pročitajte i ovo Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović Problemi sa SRUUKOM Božinović pokušao objasniti zašto građani nisu SMS-om upozoreni na oluju: "Sustav još nije normiran..."

Posljednjih 26 godina radio je na poziciji kardiokirurga Klinike Magdalena, u kojoj je od 2010. do 2016. bio pomoćnik ravnatelja za kvalitetu; od 2012. do 2021. pomoćnik ravnatelja za znanstveno-nastavnu djelatnost te od 2010. do 2021. voditelj Odjela kardiokirurgije.

Dr. Alfirević je vodio projekt uspostave međunarodne akreditacije prema akreditacijskim standardima u zdravstvu; uvođenje ISO standarda čime je Klinika Magdalena postala prva akreditirana bolnica u Hrvatskoj prema međunarodnim standardima i stekla Platinasti standard kvalitete od strane Accreditation Canada International.

Pročitajte i ovo Ilustracija Velika akcija Od jutros uhićenja u Zagrebu i Zadru: Pod istragom pet osoba zbog korupcije, među njima i policajac

Upravno vijeće zahvalilo je bivšoj ravnateljici na uloženom trudu i radu na unapređenju funkcioniranja bolnice tijekom trajanja mandata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene