Obavijesti Video Pretražite Navigacija
i dalje je traže

VIDEO Lokalni načelnik o odbjegloj lavici: "Ovo nije naš novi sustav rješavanja problema divljih svinja"

Njemačka policija javila je u četvrtak ujutro kako je opasna životinja u bijegu u predgrađu Berlina. Potraga se nastavila i popodne.

Veliku mačku na ulicama traže policija i veterinari, a u potragu za lavicom krenuli su i helikopterima.

Dojavu o odbjegloj lavici policija je dobila od građanina koji je vidio i snimio kako ubija divlju svinju.

Načelnik Kleinmachnowa gdje se traga za odbjeglom lavicom u četvrtak popodne kazao je kako velikoj mački još nema traga.

"Lavica još nije viđena. To znači da su naše mjere ovdje još u punoj snazi i provode se najvećom brzinom. Policija i druge službe zajedničkim snagama pokušavaju naći lavicu", kazao je Michael Grubert, javlja Reuters.

Obratio se i onima koji zbijaju šale zbog situacije.

"Za one koji se šale, korištenje lavice nije naš novi sustav rješavanja problema divljih svinja, i dalje to pokušavamo rješavati na normalan način i nećemo uspostaviti Park Serengeti kako bismo riješili taj problem, ali i to je ozbiljna situacija", rekao je.

Velika potraga za lavicom u Berlinu Michael Grubert (Foto: Reuters)

Dodao je i kako je veterinar pregledao mjesto na kojem je snimljen video lavice i kako nisu pronađeni tragovi krvi kao ni tragovi izmeta divlje životinje.

Istaknuo je kako u potrazi za lavicom sudjeluju i lovci i kako im je namjera da životinju uspavaju te je nemaju namjeru usmrtiti osim ako ljudski životi ne budu u opasnosti.

Glasnogovornica policije također je potvrdila da je potraga za lavicom i dalje u punom jeku te kako je plan životinju uloviti živu.

Vlasti stanovnike upozoravaju da ne izlaze iz domova, a upozoreni su i SMS-ovima preko sustava uzbunjivanja zbog opasnosti.

Još nije poznato odakle je životinja jer u zoološkim vrtovima, cirkusima i skloništima za životinje kažu da lavica nije pobjegla od njih.

Na području na kojem je pobjegla velika mačka živi oko 20.000 ljudi, javlja Deutsche Welle.

Vjeruje se kako se lavica krije u šumi.

U slučaju da se sretnu sa životinjom, stručnjaci za divlje životinje savjetuju ljude da ostanu mirni i pokušaju se skloniti na sigurno, u auto ili zgradu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene