Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naređeno uništavanje

Gumica i šiljilo u obliku kikirikija povlače se s tržišta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šiljilo i gumica u obliku kikirikija povlače se iz prodaje, a naređeno je i uništavanje tih proizvoda te povrat od potrošača. Državni inspektorat procijenio je da ova dječja oprema može dovesti do gušenja.

Na stranicama Inspektorata stoji kako ti predmeti oblikom, bojom i veličinom podsjećaju na kikiriki, te da je na ambalaži proizvoda prikazan otvoren kikiriki čime se ti proizvodi prezentiraju kao hrana.

Pročitajte i ovo Država prodaje vozila viđeno - kupljeno Država prodaje 24 vozila: U ponudi auti, kamioni i gliseri... Proizvodi u trgovini Fortenovin poljoprivredni sektor Hrvatski suverenisti: "Vlada ne smije dopustiti da izgubimo bitnu granu gospodarstva, kao što smo izgubili Inu i banke"

Stoga ih djeca mogu staviti u usta i progutati pri čemu se proizvod može zaglaviti u grlu i budući da su zračno nepropusni, može onemogućiti dotok zraka u pluća, a zatim i mozak, šte može uzrokovati gušenje, odnosno davljenje sa smrtnim posljedicama.

Porijeklo ovog proizvoda je Kina. Kupci proizvod mogu vratiti trgovcu kod kojeg su ga kupili, te za njega zatražiti povrat novca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene