Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okolnosti se utvrđuju

Stravična eksplozija u tvornici vatrometa: Krhotine posvuda, velik broj poginulih

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U eksploziji u tvornici vatrometa na Tajlandu poginulo je najmanje 18 osoba. Eksplozija se dogodila samo šest mjeseci poslije još jedne stravične nesreće koja se dogodila na jugu Tajlanda, također u tvornici vatrometa, u kojoj je živote izgubilo desetero ljudi, a više od stotinu ih je ozlijeđeno.

Eksplozija u tvornici vatrometa na Tajlandu ubila je najmanje 18 osoba. Točan broj stradalih još nije utvrđen, ali jedan od spasilaca koji je pomagao unesrećenima Kritsada Manee-In procijenio je da bi broj poginulih mogao biti i veći.

"Možemo potvrditi informaciju o 18 mrtvih", rekao je AFP-u član spasilačkog tima s mjesta nesreće.

Pročitajte i ovo Nikša Wagner Smjena na čelu DORH-a Tko će biti novi glavni državni odvjetnik? Odbor za pravosuđe saslušao kandidate i odlučio kome će dati podršku

Nesreća se dogodila u provinciji Suphan Buri, regiji poznatoj po proizvodnji riže. Iz fotografija koje su se pojavile na društvenim mrežama, diljem rižinih polja mogu se vidjeti komadi tvornice koji su se razasuli nakon eksplozije.

Točni uzroci eksplozije i dalje nisu utvrđeni, no ona se dogodila mjesec dana prije proslave Kineske nove godine, slavlja koje se obilježava tradicionalno velikim vatrometom. Upravo u tom periodu potražnja za vatrometom je najveća, prenosi Washington Post.

"Nema puno štete na kućama u susjednom selu, a na sreću ondje nema ni ljudskih žrtava", rekao je lokalni policijski dužnosnik.

U kolovozu prošle godine Tajland je potresao sličan slučaj. Tada je u eksploziji tvornice vatrometa poginulo deset osoba, a više od stotinu njih je ozlijeđeno. Udar je bio toliko snažan da su oštećene kuće u radijusu od 500 metara.

Pročitajte i ovo Prizor prosvjeda Veliki prosvjed VIDEO Kaos u Rusiji: Stotine nasrnule na policiju, građane rastjerali suzavcem

Guverner Narathiwata kao uzrok tragedije tada je ustvrdio kako je nesreću prouzročio radnik vareći konstrukciju na tvornici. Iskra prilikom varenja zapalila je vatromet, a on je potom pokrenuo lančanu reakciju eksplozija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene