Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vladimir Matijanić

DORH donio odluku o smrti Vladimira Matijanića, ali prvo će je doznati obitelj

Vladimir Matijanić
Vladimir Matijanić Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Općinsko državno odvjetništvo u Splitu​ priopćilo je u utorak, povodom brojnih novinarskih upita vezanih uz izvide o smrti novinara Vladimira Matijanića prije 16 mjeseci, da su donijeli državnoodvjetničku odluku, no da je ona prvo upućena podnositeljici kaznene prijave.

Na stranicama DORH-a  navodi se da su nakon provedenih izvida u predmetu zbog postojanja osnova sumnje kako bi bilo počinjeno kazneno djelo nesavjesnog liječenja i teško kazneno djelo protiv zdravlja ljudi kojim je prouzročena smrt ​novinara jednog portala, donijel​i državnoodvjetničku odluku.

​"Uvažavajući interes javnosti, ali poštujući prava oštećenika, državnoodvjetnička odluka je upućena podnositeljici kaznene prijave i roditeljima preminulog novinara te će tek nakon što oni po zaprimanju budu upoznati s odlukom javnost biti priopćenjem u bitnom obavještena s državnoodvjetničkom odlukom​", kratko je navedeno večeras na stranicama DORH-a.

Pročitajte i ovo Dvije osobe smrtno su stradale u nesreći u tunelu Učka prometna nesreća Užas na izlazu iz tunela Učka! Dvije osobe smrtno stradale, autom se zabio u betonski blok

Pročitajte i ovo Učionica - 2 bijesni roditelji Djecu s poteškoćama u razvoju smjestili u neadekvatnu učionicu? "Tu su cijevi, vatrodojavna centrala, stalno netko ulazi"

Hrvatsko novinarsko društvo ​je objavilo kako će u srijedu, 6. prosinca, u 11 sati ispred Državnog odvjetništva RH u Zagrebu održati konferenciju za medije na kojoj će, najavili su, "jednom upozoriti javnost na činjenicu da 16 mjeseci od tragične smrti kolege Vladimira Matijanića i šest mjeseci nakon što je Državno odvjetništvo prikupilo sve dokaze i završilo istragu, nema odluke o okolnostima njegove smrti i kažnjavanju odgovornih".

Novinar V​ladimir Matijanić  umro je tijekom pandemije covida u kolovozu 2022., u 51. godini života, nakon što mu je na kućnu adresu u Splitu po drugi put stigla ekipa Hitne medicinske pomoći koja je pozvana zbog problema koje je izazvao covid u kombinaciji s autoimunom bolesti i neredovitom terapijom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene