Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Katastrofa kod Križevaca

Dom peteročlane obitelji progutala buktinja, sada ih čeka obnova od temelja: "Sve se pretvorilo u pepeo, nije bilo šanse da se išta spasi"

Kuća obitelji Lukačić u potpunosti je izgorjela - 5
Kuća obitelji Lukačić u potpunosti je izgorjela - 5 Nikola Wolf/podravski.hr
Aktualno Galerija Kuća obitelji Lukačić u potpunosti je izgorjela - 5 Kuća obitelji Lukačić u potpunosti je izgorjela - 5 Foto: Nikola Wolf/podravski.hr Kuća obitelji Lukačić u potpunosti je izgorjela - 4 Kuća obitelji Lukačić u potpunosti je izgorjela - 4 Foto: Nikola Wolf/podravski.hr Kuća obitelji Lukačić u potpunosti je izgorjela - 3 Kuća obitelji Lukačić u potpunosti je izgorjela - 3 Foto: Nikola Wolf/podravski.hr Kuća obitelji Lukačić u potpunosti je izgorjela - 2 Kuća obitelji Lukačić u potpunosti je izgorjela - 2 Foto: Nikola Wolf/podravski.hr +0 Kuća obitelji Lukačić u potpunosti je izgorjela - 1 Galerija 1/5 >>
Zdravko Lukačić u srijedu rano ujutro naložio je peć, popio kavu i otišao na posao. Samo sat vremena kasnije primio je strašne vijesti - susjed mu je javio da mu gori kuća u kojoj spavaju njegova žena, punac i dvije kćeri...

Peteročlana obitelj Lukačić iz okolice Križevaca u samo nekoliko sati ostala je bez svega. Kuću u kojoj su do jučer ujutro mirno spavali progutala je buktinja. Sada ne preostaje drugo nego krenuti ispočetka i obnoviti ognjište.

"Nije bilo ni pet sati ujutro kada sam s terena nazvao vatrogasce. Ustao sam rano, prije 4 ujutro, založio centralnu peć, kao i svakog jutra, i otišao na posao. Već pred Zagrebom susjedi su me zvali da mi gori kuća", u dahu nam priča Zdravko Lukačić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Podignuta optužnica Pala balkanska narkobanda: Uhodana skupina dilala drogu i oružje, zaradila najmanje pola milijuna eura

U trenutku izbijanja požara u kući su bile njegova supruga Mihaela, dvije kćeri i suprugin otac. Dan nakon požara obitelj su obišli novinari portala podravski.hr.

"Žena je ustala ubrzo nakon mene. Čula je neobično pucketanje, a onda se vrlo brzo dnevni boravak počeo ispunjavati dimom. U panici su ustale i cure, koje su spavale u svojim sobama, i sa ženinim ocem izašle na dvorište. Nije bilo vremena ni šanse da se išta spasi, vatra je gutala sve redom", ispričao je Zdravko.

Nema vremena za čekanje

Starija 22-godišnja kći ostala je bez svih stvari, izgorjela je cijela njezina soba. Soba mlađe kćeri, koja ide u peti razred, nešto je manje stradala, ali je kuća neupotrebljiva. Treba obnoviti apsolutno sve – Zdravko štetu procjenjuje na oko 50 tisuća eura.

Supruga je nezaposlena, starija kći radi, a Zdravko se bavi prijevozom.

"Svi pomažu, zovu, dolaze, više i ne znam kome sam što rekao. Ali nemamo vremena za čekanje, treba skupiti prijatelje i početi raditi", odlučan je Zdravko.

Pročitajte i ovo Prizori na ulicama 16 ljudi ubijeno Izvanredno stanje u još jednoj zemlji! Na ulicama neredi, pljačke, ima mrtvih

Kat kuće potpuno je izgorio, kao i krovište.

"Kat je postao pepeo, odozgo samo bacamo za otpad jer se ništa ne može spasiti. Prizemlje, u kojem živi ženin otac, nije toliko izgorjelo, no sve je namočeno od gašenja. Noćas se i to sve smrznulo… Moramo početi raditi prije nego što počne izgledati još gore", kaže.

Osiguran smještaj za prvi mjesec

Obitelj je trenutačno smještena u obližnji hotel u kojemu su sami uzeli smještaj, no općina će im podmiriti trošak za prvih mjesec dana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Muž iz pakla Tukao i maltretirao suprugu duže od godinu dana: Trljao joj komade suhog kruha po licu i prijetio da će joj odsjeći noge

Tijekom srijede obavljen je očevid na zgarištu te je utvrđeno da je do požara došlo uslijed zapaljenja čađe u dimnjaku, nakon čega se požar vrlo brzo proširio na krov i potkrovlje. I ono najvažnije – nitko nije ozlijeđen.

Svi koji žele pomoći obitelji Lukačić na bilo koji način mogu se javiti Zdravku Lukačiću na broj mobitela 091/184 7655 ili uplatiti novac na njegov račun HR8823400093235105688.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene