Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velike vrućine

Hrvatska na udaru toplinskog vala, najgore tek dolazi: Tri regije u crvenom, ali puno bolje neće biti niti drugima

Velike vrućine
Velike vrućine Foto: Getty Images/Cropix Matija Djanjesic
Na snazi je u Hrvatskoj meteoalarm. Tri regije su u crvenom, dok su dvije u narančastom u petak. Ostatak zemlje je u žutom. Prijete toplinski valovi.

Bit će pretežno sunčano i vruće, u mnogim predjelima i vrlo vruće. Najviša dnevna temperatura većinom od 33 do 38 stupnjeva Celzijevih, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za petak.

Vjetar na kopnu slab do umjeren južni i jugoistočni, na Jadranu uglavnom jugozapadni. Crveni meteoalarm vrijedi za cijeli Jadran, a u zaleđu narančasti koji označava veliku opasnost od toplinskog vala.

Pročitajte i ovo Donald Trump Trump u zatvoru Fotografija koju je čekao cijeli svijet: ''Bit će popularnija slika od Mona Lise''

Velike vrućine Meteoalarm u Hrvatskoj (Foto: DHMZ)

Riječka, splitska i dubrovačka regija bit će u crvenom i u subotu. Prijeti vrlo velika opasnost od toplinskog vala.

Osječka, zagrebačka, karlovačka, gospićka, kninska biti u narančastom. Ostatak zemlje je u žutom.

Temperatura mora većinom iznosi 26 ili 27 stupnjeva, a tome se pridružuje i visoki, na jugu i vrlo visoki, indeks sunčevog UV zračenja, izvijestio je meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

Tijekom vikenda će u unutrašnjosti biti pretežno sunčano uz nastavak toplinskog vala. U ponedjeljak sa sjeverozapada stiže jače naoblačenje s kišom, ponegdje i mogućim izraženijim grmljavinskim pljuskovima te osvježenjem.

Na Jadranu će tijekom narednih dana u većem dijelu biti pretežno sunčano i vrlo vruće uz slab do umjeren jugozapadnjak. U nedjelju će posvuda zapuhati jugo, koje će u ponedjeljak još pojačati. U drugom dijelu ponedjeljka očekuje se jače naoblačenje s kišom i grmljavinskim pljuskovima, koji će ponegdje biti izraženiji, zaključio je Čačić.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene