Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Bliži se kraj toplinskog vala: Meteorolog Ivan Čačić otkrio kakva nam promjena stiže sljedeći tjedan

Toplo i sunčano vrijeme s nama će biti do kraja tjedna, a sljedeći tjedan u cijeloj se zemlji očekuje zamjetna promjena vremena.

U petak ujutro vrijeme će posvuda biti sunčano i vrlo toplo, osobito na Jadranu, gdje prevladava najveći stupanj opasnosti od toplinskog vala. Puhat će većinom slab vjetar, a najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će iznositi od 17 do 22, a na Jadranu od 24 do 29 Celzijevih stupnjeva.

Danju će u središnjoj Hrvatskoj posvuda biti sunčano i vruće, ponegdje i vrlo vruće. Najviša temperaturu u iznosit će od 34 do 36 stupnjeva, a povremeno će puhati slab južni vjetar, u vremenskoj prognozi Dnevnika Nove TV rekao je meteorolog Ivan Čačić.

U istočnim predjelima Hrvatske također će biti sunčano i vruće, poslijepodne većinom uz temperaturu oko 34 stupnja te slab do umjeren jugoistočnjak.

Ljetnih vrućina bit će i u gorskom području, gdje će najviša temperatura dosezati i prelaziti 33 stupnja. Vrlo vruće će i biti na sjevernom Jadranu, ponegdje i uz temperature do 37 stupnjeva. Puhat će slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar.

I u Dalmaciji će vrijeme biti sunčano, vruće i vrlo vruće, uz slab do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak. Temperatura će uglavnom iznositi od 35 do 37 stupnjeva.

Temperatura mora većinom iznosi 26 ili 27 stupnjeva, a tome se pridružuje i visoki, na jugu i vrlo visoki, indeks sunčevog UV zračenja

Pročitajte i ovo Kolinda Grabar-Kitarović Doznaje Dnevnik Nove TV Vlada produžila osiguranje bivšoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović

Pročitajte i ovo Ivica Mandić, vojni analitičar Analiza Ivice Mandića Raketa, bomba ili nešto treće? Vojni analitičar o Prigožinovoj smrti: "To se dosta jasno vidi, a je li nešto bilo u avionu, to je predmet istrage"

Tijekom vikenda će u unutrašnjosti biti pretežno sunčano uz nastavak toplinskog vala. U ponedjeljak sa sjeverozapada stiže jače naoblačenje s kišom, ponegdje i mogućim izraženijim grmljavinskim pljuskovima te osvježenjem.

Na Jadranu će tijekom narednih dana u većem dijelu biti pretežno sunčano i vrlo vruće uz slab do umjeren jugozapadnjak. U nedjelju će posvuda zapuhati jugo, koje će u ponedjeljak još pojačati. U drugom dijelu ponedjeljka očekuje se jače naoblačenje s kišom i grmljavinskim pljuskovima, koji će ponegdje biti izraženiji.

Pred nama je posvuda nastavak toplinskog vala koji će u ponedjeljak u većini krajeva unutrašnjosti prestati. Čini se da će od utorka posvuda biti dosta kišovito i zamjetno svježije, uz prestanak toplinskog vala i na Jadranu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene