Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pljušte uvrede

Burna rasprava u Saboru o povjerenju Grliću Radmanu: "I jedna i druga strana složile su se da je ovo postao pravi cirkus"

Aktualno Galerija Sabornica - 1 Sabornica - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Sabornica - 2 Sabornica - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Gordan Jandroković - 1 Gordan Jandroković - 1 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Gordan Jandroković - 2 Galerija 1/4 >>
S novcem je imao problema, odnosno s - prijavom novca u imovinsku karticu, i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman. Oporba želi njegovu smjenu. U Saboru traje rasprava o tome. U Dnevnik Nove TV uživo se javila reporterka Barbara Štrbac.

"Premijer je dosad branio 14 svojih ministara, jednom je morao braniti i samoga sebe. Jednom je branio cijelu Vladu", izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac, koja kaže i kako je neke ministre morao braniti i nekoliko puta, a jedan od njih je i Gordan Grlić Radman, kojeg čeka samo dugotrajna rasprava bez nekih većih posljedica jer oporba nema dovoljno ruku da bi opozvala nekoga od ministara.

Dosadašnja rasprava bila je rafalna paljba puna uvreda i napada na osobnoj razini.

"Vladajući su oporbi spominjali sve, od Domovinskog rata do Ukrajine. Oporba vladajućima krađu, korupciju i sve već one uobičajene stvari koje im spočitavaju", izvijestila je Štrbac i dodala kako su više gađali samog premijera nego ministre.

"Jedna i druga strana složile su se da je ovo postao pravi cirkus, ali i jedni i drugi optuživali one druge za njega", kazala je reporterka.

Pročitajte i ovo Antonela i Marko Baković Tragedija kod Venecije Corriere della Sera objavio identitet hrvatskog para: Vjenčali su se prije tri tjedna, a na medenom mjesecu ona je poginula u strašnoj nesreći

Još jednom je premijer u opuštenom izdanju stigao u Sabor braniti svoje ministre pred oporbom. Razlog ovog puta je neupisana dividenda u kartici ministra Grlića Radmana.

"2,1 milijun eura se ne može zaboraviti!", rekao je Marijan Pavliček, predsjednik Hrvatskih suverenista.

"On neka to uplati u jedan fond za pomoć slavonskim seljacima!", poručuje Nino Raspudić, saborski zastupnik MOST-a.

"Ovo je rasprava o Andreju Plenkoviću i onome što je on sve spreman tolerirati u svojoj Vladi!", kazao je Domagoj Hajduković, saborski zastupnik Socijaldemokrata.

"Ili je glup il je to učinio namjerno!", smatra predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

U obranu su priskočili vladajući, strategijom - napad je najbolja obrana.

"Kako je kolegica Benčić 2001. to obavljala na Tomislavcu, je li to bilo onako transparentno petarde, petarde ili je bilo kužiš stari tri petarde 10 kuna...", rekao je Hrvoje Zekanović, saborski zastupnik iz HDS-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana i za vikend? Detalje zna meteorolog Nikola Vikić-Topić

"Vidimo da možda imaju i fetiš na petarde...", dodala je Majda Burić iz HDZ-a.

"Pozivate se na neke petarde, kakve veze to ima s točkom dnevnog reda?", pitala je Dalija Orešković iz SsIP-a.

U Sabor se stiglo i s rekvizitima - od kasice prasice do papira. Ali najviše od svega moglo se čuti davanje opomene.

Nije se stalo na petardama i dividendama...

"Mecena, pokrovitelj korupcije, Andrej Plenković! Koji ovdje ne može ni podignuti pogled ni gledati u hrvatske građane ni hrvatske zastupnike...", poručio je Grmoja.

Sabor će opet raditi noćnu smjenu, a osim termina rasprave, odgovornost snose i zastupnici koji su o svemu raspravljali - osim o onome zbog čega su se okupili.

Pročitajte i ovo Požar u Osijeku - 1 Aktualna tema Biste li pojeli jabuku s osječke tržnice? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

Štrbac je izvijestila i kako je premijer počeo govoriti tek nakon dva sata rasprave. Kazao je kako je meritum vrlo jednostavan - "ministar ništa nije htio zatajiti, on je pogriješio i snosit će posljedice koje mu kaže Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa".

Rasprava će vjerojatno trajati do dugo u noć.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Aktualno Osječki gradonačelnik Radić: "Uputit ćemo Vladi apel da se proglasi stanje ekološke katastrofe za Osječko-baranjsku županiju" Dim zbog požara u Osijeku - 1 Dim zbog požara u Osijeku - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Dim zbog požara u Osijeku - 2 Dim zbog požara u Osijeku - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Dim zbog požara u Osijeku - 3 Dim zbog požara u Osijeku - 3 Foto: Dnevnik Nove TV Dim zbog požara u Osijeku - 4 Dim zbog požara u Osijeku - 4 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Ivan Radić, gradonačelnik Osijeka Hrvatska Osječki gradonačelnik Radić: "Uputit ćemo Vladi apel da se proglasi stanje ekološke katastrofe za Osječko-baranjsku županiju" 1/5 >>
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene