Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija kod Venecije

Corriere della Sera objavio identitet hrvatskog para: Vjenčali su se prije tri tjedna, a na medenom mjesecu ona je poginula u strašnoj nesreći

U teškoj nesreći u Italiji poginula je Hrvatica. Njezin je suprug teško ozlijeđen i u kritičnom stanju, ali se oporavlja. U večernjim satima objavljeno je kako je poznat identitet svih poginulih u nesreći.

U stravičnoj prometnoj nesreći kod Venecije poginula je i jedna osoba iz Hrvatske. Naš izvor potvrdio nam je da je smrtno stradala Hrvatica, koja je bila trudna.

Talijanski Corriere della Sera objavio je ime poginule Hrvatice i njezina supruga koji je teško ozlijeđen. Riječ je o Antoneli Perković (Baković) i Marku Bakoviću.

Par se prije tri tjedna vjenčao u Splitu, a u Veneciju su došli na medeni mjesec.

"U prometnoj nesreći u Italiji sudjelovalo je dvoje hrvatskih državljana, od kojih je jedna osoba nažalost smrtno stradala, a druga je teško ozlijeđena, ali je trenutno stabilno", objavili su u kasnim popodnevnim satima iz MVEP-a te izrazili sućut obitelji preminule hrvatske državljanke.

Pročitajte i ovo Franjo Plavšić o požaru u Osijeku Katastrofa u Osijeku Toksikolog upozorava: "Svi koji su bili izloženi udisanju opasnih plinova javite se liječniku"

Muškarac je prevezen u bolnicu u teškom stanju, ali se oporavlja.

Nakon sinoćnje nesreće turističkog autobusa u kojoj je prilikom slijetanja s autoceste poginula najmanje 21 osoba, uključujući dvoje djece, oglasio se i premijer Andrej Plenković, koji je obiteljima preminulih i talijanskoj premijerki Giorgiji Meloni izrazio sućut. 

 

 

"Autobus se zapalio i prvo smo morali ugasiti požar kako bismo ušli unutra. Izveli smo brzu intervenciju koja nam je omogućila spasiti 15 ljudi, ali nažalost ništa nismo mogli napraviti za žrtve", poručio je Luca Cari, glasnogovornik vatrogasaca.

Ozlijeđeni putnici su u stanju šoka. "Oni su još uvijek u onome što zovemo faza šoka, s pobrkanim sjećanjima, još uvijek su zbunjeni", objasnila je Rita Lorio, bolnica Mestre.

Svi putnici, osim vozača, bili su strani turisti iz više europskih zemalja. Nakon obavljenog očevida, u večernjim satima objavljeno je da je utvrđen identitet svih žrtava.

Prefekt Venecije Michele di Bari kazao je da se radi o devet Ukrajinaca, četiri Rumunja, tri Nijemca, talijanski vozač, dva Portugalca, Južnoafrikanki te Hrvatici, prenosi Corriere della Sera.

Pročitajte i ovo Trenutak slijetanja autobusa s nadvožnjaka Uznemirujući video VIDEO Snimka koja ledi krv u žilama: Pogledajte trenutak kad je autobus sletio s nadvožnjaka kod Venecije

"Mogu vam reći da neću zaboraviti do kraja života ono što sam vidio", izjavio je Luigi Brugnaro, gradonačelnik Venecije.

Pokrenuta je istraga o uzroku nesreće. Tragova kočenja, ističe tužiteljstvo, nema. Autobus je prvo zahvatio ogradu, a 50-ak metara dalje - pao. Među mogućim razlozima spominje se da je vozaču pozlilo. Tvrtka u čijem je vlasništvu autobus - tvrdi da je bio ispravan.

Vatrogasci su do zore uklanjali olupine. Dijelovi se i dalje nadziru da ne bi uzrokovali plamen jer je autobus bio električni. Regija Veneto proglasila je trodnevnu žalost.

U nesreći kod Venecije poginula je najmanje 21 osoba, a među identificiranim žrtvama je pet ukrajinskih državljana, jedan njemački, jedan hrvatski, jedan francuski državljanin i talijanski vozač Alberto Rizzotto.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene