Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon huškanja

Plenković odgovorio Domovinskom pokretu: "Priopćenje im je briljantno, a logički slijed im je još briljantniji"

Na primanju SNV-a u povodu proslave Božića po julijanskom kalendaru dužnosnici iz Hrvatske i Srbije poslali su poruke o važnosti suradnje.

Premijer Andrej Plenković je tradicionalnom prijemu Srpskog narodnog vijeća (SNV) u povodu proslave Božića po julijanskom kalendaru govorio o tome što je Vlada napravila po pitanju prava nacionalnih manjina, ali i o tome što se radi na povećanju prava hrvatske manjine u Srbiji.

"U odnosima između država imate jedine moguće sugovornike, a to su oni koji imaju povjerenje na izborima. Mi ćemo kao Vlada razgovarati s Vladom Srbije. Što se tiče špijunske afere, nama ona nije poznata. Srbija je donijela odluku da proglašava diplomata u Veleposlanstvu Hrvatske nepoželjnom osobom. Mi smo reagirali isti dan i nakon toga je ta tema stala", podsjetio je.

Pročitajte i ovo Borbeni avion F-16 Jasna poruka Američki borbeni zrakoplovi u ponedjeljak stižu iznad BiH. Dodik poručio: "Očekujem potporu i Hrvatske"

Osvrnuo se i na novog glavnog državnog odvjetnika te istaknuo da mediji opet postavljaju "briljantna pitanja" oko ove teme.

"Nemam vam što reći na ovu temu dok ne obavimo proceduru. Vlada odabire onog za koga smatra da će biti dobar državni odvjetnik i preloži ga Saboru. Prije toga ne vidim razloga da pričamo o tome", rekao je te odgovorio na pitanje je li Ivan Turudić dobio neki mig vlasti da se kandidira: "Dobio je šest rafala, do 30. travnja."

Pročitajte i ovo Greška na zrakoplovu "Otpao je prozor" VIDEO Nevjerojatna snimka drame u zrakoplovu: "Proglasili smo uzbunu, imamo 177 putnika"

Premijer je komentirao i priopćenje Domovinskog pokreta (DP) koje je vezano za noćašnju prometnu u kojemu su se iz stranke obrušili na njegovu migrantsku politiku.

"Briljantno priopćenje, a logički slijed im je još briljantniji", ustvrdio je pa odgovorio na pitanje hoće li nakon izbora moći sastaviti Vladu bez potpore DP-a.

"Na izborima imamo opciju pobijediti uvjerljivo, kao i prošli put, i s partnerima nastaviti raditi na razvoju Hrvatske", zaključio je.

S domjenka poslane poruke suradnje

Na tradicionalnom domjenku u hotelu Westin uz predsjednika Vlade bili su potpredsjednici Vlade Davor Božinović i Anja Šimpraga, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman te ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

Domjenku su nazočili i izaslanik srbijanskog predsjednika za rješavanje problema nestalih s Hrvatskom Veran Matić, predsjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća u Srbiji Jasna Vojnić, potpredsjednik Hrvatskog sabora Furio Radin, brojni zastupnici u Hrvatskom saboru te zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet, Božićni blagoslov vjernicima uputili su episkopi Srpske pravoslavne crkve, vladika Jovan Ćulibrk, slavonsko-pakrački episkop SPC-a i vladika Kirilo Bojović, episkop SPC-a i administrator Mitropolije zagrebačko - ljubljanske.

Pročitajte i ovo Projektil Ugrožavaju mir Hitno upozorenje: Ispalili topničke projektile blizu državne granice

Pupovac je zahvalio svima koji su u proteklom razdoblju održavali poruku mira i obnavljali njezinu snagu, istaknuvši da "nije uvijek bilo kao što je danas".

"Danas i ovdje treba reći u ime mnogih, a za dobro svih u ovoj zemlji, prostoru bivše Jugoslavije, i na drugim mjestima u današnjem svijetu, da je izgradnja mira nespojiva s prakticiranjem pravednosti koja se temelji na kolektivizaciji krivice", poručio je.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene