Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Antimigracijske politike

Domovinski pokret nakon tragedije u kojoj je poginulo troje ljudi: "Svjesno i namjerno pretvaranje Hrvatske u mjesto kaosa i terora"

Prometna nesreća u Karlovcu
Prometna nesreća u Karlovcu Foto: Cropix
Domovinski pokret oglasio se o strašnoj tragedij na autocesti A1 te iskoristio priliku da istakne svoju antimigrantsku političku poziciju.

"Nakon niza incidenata i raširene atmosfere nesigurnosti i straha na mjestima javnih okupljanja tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana, zbog postupanja takozvanih ‘migranata‘ koje su takozvani mainstream mediji i službena tijela Republike Hrvatske pokušala prešutjeti, jutros se dogodila teška prometna nesreća u kojoj je ubijeno dvoje hrvatskih državljana, a koju su izazvali krijumčari migranata", započeli su priopćenje.

Iskoristili su tragediju za isticanje svoje antimigrantske političke pozicije.

Pročitajte i ovo Greška na zrakoplovu "Otpao je prozor" VIDEO Nevjerojatna snimka drame u zrakoplovu: "Proglasili smo uzbunu, imamo 177 putnika"

"Izražavamo sućut obiteljima poginulih. Cijeli tragični slučaj pratit ćemo do njegovog razrješenja! Konkretno, u terencu koji je noćas poslije tunela Sveti Marko probio ogradu, direktno pogodio riječki automobil i tako ubio dvoje hrvatskih državljana, a jednoga ozlijedio, bili su migranti. U automobilu u kojemu se po zakonu smije voziti 7 putnika nakon nesreće pronađeno je njih 12, a prema svjedočenju jednoga očevica bilo ih je i 13, ali je jedan pobjegao. Nije teško zaključiti, a o tome i svjedoči jedan očevidac, kako se u ovom slučaju radilo o krijumčarenju migranata. Ovo je činjenica koju će većina medija u Hrvatskoj, koji su upregnuti u istu agendu, očito pokušati prešutjeti. Državna odvjetnica je, i nakon smrti dvoje hrvatskih državljana, tu informaciju prešutjela. Domovinski pokret neće šutjeti na ovakve slučajeve koji direktno ugrožavaju sigurnost hrvatskih građana. Zaštita i sigurnost hrvatskih građana trebali bi biti na prvome mjestu vladajućim političkim strukturama. Postavljamo pitanje Andreju Plenkoviću: do kada ćete tolerirati i poticati protuzakoniti ulazak tzv. "migranata" u Hrvatsku", pitali su se.

Pročitajte i ovo Teška neseća na A1 kod Karlovca Tri osobe poginule DORH objavio kako je došlo do stravične nesreće: "Ljudi iz Alfe su poginuli na mjestu, a iz kombija su svi poispadali"

Optužuju premijera da ne služi interesima Hrvatske nego volji Bruxellesa.

"Ovdje se radi o svjesnom i namjernom, protuzakonitom postupanju Andreja Plenkovića te svjesnom i namjernom pretvaranju Hrvatske u mjesto kaosa i terora, u kakva su se mjesta već pretvorile europske države koje su primile tzv. migrante: od Švedske i Francuske pa nadalje. Jutrošnja prometna nesreća samo je jedna od tragedija izazvanih takvom politikom Andreja Plenkovića. Hrvatskom bez nadzora i ikakve policijske kontrole lutaju tisuće i tisuće tzv. "migranata". Za svako ugrožavanje života i sigurnosti hrvatskih građana, što je posljedica migrantske politike dobrodošlice koju provode Andrej Plenković i njegova matrona Ursula Von der Leyen - izravno je odgovoran upravo Andrej Plenković ... Domovinski pokret višekratno je zatražio od Plenkovićeve Vlade da zaustavi sve pokušaje protuzakonitog ulaska u RH, da poštuje hrvatski Zakon o nadzoru državne granice. Takav zahtjev je službeno predan u Vladu 19. listopada 2023. godine. U danima koji slijede, poduzet ćemo sve potrebne zakonom dopuštene mjere i političke inicijative da stanemo na kraj takvoj za Hrvatsku i više nego štetnoj i opasnoj politici" poručili su za kraj.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene