Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obrecnuo se i na oporbu

Plenković: "Uputio sam prijedlog Milanoviću..."

Predsjednik tehničke Vlade Andrej Plenković uputio je predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću prijedlog o privremenom produljenju mandata ravnatelju SOA-e Danijelu Markiću, kojemu mandat istječe 5. svibnja.

Premda je prije nekoliko dana ustvrdio da Zoran Milanović više kao predsjednik Republike ne postoji, predsjednik tehničke Vlade Andrej Plenković na današnjoj sjednici Vlade obznanio je da mu je poslao jedan prijedlog.

"Uputio sam prijedlog predsjedniku RH o privremenom produženju mandata ravnatelju SOA-e Danijelu Markiću do postizanja dogovora o stalnom mandatu i u kontekstu formiranja nove Vlade kako bi SOA mogla funkcionirati, a to je vezano i za prethodno imenovanje načelnika Glavnog stožera OSRH-a generala Tihomira Kundida", kazao je Plenković.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. Pratite iz minute u minutu Dabro potvrdio: "Našli smo se i dogovarali većinu bez SDSS-a", Milić obznanio kad bi se mogli znati obrisi konačnog dogovora

U svojem uvodnom govoru na početku sjednice Vlade Plenković je podsjetio da je ovaj tjedan obilježena obljetnica operacije Bljesak te Praznik rada.

"Bilo je kao i uvijek dostojanstveno, s poštovanjem prema pripadnicima koji su stradali u toj akciji. Obljetnicu smo obilježili i prvim preletom Rafalea te pokazali građanima novu sposobnost Hrvatskog ratnog zrakoplovstva", istaknuo je Plenković.

"Netočna je teza opozicije da je inflacija pojela rast plaća"

Pohvalio se rastom plaće i kazao da je tvrdnja opozicije da je inflacija pojela rast plaća netočna: "U krizama smo također osigurali i plaće za zaposlene u privatnom sektoru. Netočna je teza opozicije da je inflacija pojela rast plaće - to je netočno jer plaće su u našem mandatu rasle za 30 posto."

Plenković je uoči sutrašnjeg dana vatrogasaca i današnjeg prosvjeda vatrogasaca čestitao njihov dan te najavio da će kasnije danas posjetiti Vukovar, koji slavi Dan grada.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dan slobode medija Ubijena 44 novinara, još 24 su uspjela preživjeti: Izvještavali su o okolišu

Nije propustio navesti investicije u Vukovar, a ni uputiti podsjetnik vatrogascima: "Donijeli smo novi zakon o vatrogastvu, gdje smo naglasili da nam je bitan moderan i djelotvoran sustav, i donijet ćemo nove pravilnike. Mi smo u njega u posljednjih osam godina uložili nešto manje od 600 milijuna eura."

Dodao je i da je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković uputio prijedloge četiriju pravilnika u vezi s visinom dodatka za radna mjesta profesionalnih vatrogasaca: "Vjerujem da će se s ovim prijedlozima, uz eventualne korekcije, sustavno i strukturno riješiti organizacija vatrogasnog sustava u partnerstvu nacionalne razine i lokalnih jedinica."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene