Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadržali prosvjednice

Policija se oglasila o incidentu na prosvjedu protiv Hoda za život: "Pokušali su ući među sudionike okupljanja..."

Interventna okružila protuprosvjednike - 7
Interventna okružila protuprosvjednike - 7 Ženska mreža Hrvatske
Aktualno Galerija Interventna okružila protuprosvjednike - 7 Interventna okružila protuprosvjednike - 7 Foto: Ženska mreža Hrvatske Interventna okružila protuprosvjednike - 8 Interventna okružila protuprosvjednike - 8 Foto: Ženska mreža Hrvatske Interventna okružila protuprosvjednike - 5 Interventna okružila protuprosvjednike - 5 Foto: Ženska mreža Hrvatske +0 Interventna okružila protuprosvjednike - 4 Galerija 1/4 >>
U subotu se u Zagrebu održao Hod za život, a istovremeno je osam žena održalo protuprosvjed. Nakon što nam je aktivistica Sanja Juras ispričala kako ih je policija fizički sprječavala da se kreću i dva sata držala na vrućini bez objašnjenja, stigao je odgovor iz zagrebačke policije.

Sanja Juras sa još sedam žena u subotu prijepodne željela je javno izraziti stavove o Hodu za život, no u tome ih je spriječila policija koja im je ograničila kretanje. Juras nam je kazala kako su više puta pitale policiju koji je razlog zadržavanja, ali nisu dobile odgovor pa je najavila i tužbe.

U večernjim satima stigao nam je i odgovor zagrebačke policije kojeg prenosimo u cijelosti:

"Danas, 18. svibnja u jutarnjim satima u Centru tijekom održavanja uredno prijavljenog javnog okupljanja pod nazivom Hod za život, policijski službenici koji su bili prisutni s ciljem osiguravanja istog postupali su prema manjoj grupi građana radi sprječavanja ometanja prethodno prijavljenog javnog okupljanja ograničenjem slobode kretanja kolone učesnika uredno prijavljenom trasom kretanja.

Pročitajte i ovo Promjenjivo vrijeme uobičajeno je za svibanj Vremenska prognoza Vrijeme narednih dana obilježit će smjenjivanje sunca i kiše: Više otkriva meteorolog Brzoja

Naime, skupina građana koja je iskazivala protivničke stavove i mišljenja, njih između 10 i 15, protivno upozorenjima i u namjeri kako bi zaustavili povorku, u ulici Ilica na raskrižju s ulicom Frana Petrića pokušali su stajanjem, sjedenjem na cesti i razvlačenjem većeg transparenta ispred kolone učesnika zaustaviti prolazak kolone u čemu su onemogućeni od strane redara i policijskih službenika.

Po prolasku kolone učesnika prijavljenog javnog okupljanja i njihova dolaska na Trg Nikole Šubića Zrinskog, navedena skupina građana uputila se iz Ilice prema Trgu Nikole Šubića Zrinskog gdje su po njihovoj izjavi, namjeravali ući među učesnike javnog okupljanja Hoda za život radi iskazivanja protivničkih stavova i mišljenja u čemu su na raskrižju ulice Nikole Tesle i Trga Nikole Šubića Zrinskog zaustavljeni i spriječeni iz sigurnosnih razloga.

Policijski su službenici zbog navedenog tim građanima provjerili identitet", stoji u odgovoru iz policije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene