Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Nema te svit"

AP se spominje i u najnovijem kraku afere iz mobitela Josipe Rimac: "Trebam nešto s tobom prokomentirati"

Aktualno Galerija Afera Rimac i SMS poruke - 3 Afera Rimac i SMS poruke - 3 Foto: DNEVNIK.hr Afera Rimac i SMS poruke - 4 Afera Rimac i SMS poruke - 4 Foto: DNEVNIK.hr Afera Rimac i SMS poruke - 5 Afera Rimac i SMS poruke - 5 Foto: DNEVNIK.hr Afera Rimac i SMS poruke - 2 Afera Rimac i SMS poruke - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Afera Rimac i SMS poruke - 1 Galerija 1/5 >>
Dnevnik Nove TV u posjedu je poruka koje je Josipa Pleslić, nekada Rimac, slala bivšoj rektorici zadarskog Sveučilišta Dijani Vican.

Ovako je, navodno, sve počelo tog četvrtog listopada 2019. godine.
Bivša HDZ-ova državna tajnica bivšoj rektorici zadarskog Sveučilišta šalje sljedeću poruku:

"Draga moja, nadam se da si dobro. Ja uvik zovem kad nešto trebam. Jesi li ove dane možda u Zagrebu ili si u ponediljak u Zadru. Trebam nešto s tobom prokomentirati", pisala je Josipa Pleslić.

Dijana Vican odgovora da je u Zagrebu, i odlaze na kavu. Šalje Pleslić poruke i HNS-ovom Ivanu Vrdoljaku. Po njima, on je trebao utjecati na tadašnju ministricu znanosti i obrazovanja Blaženku Divjak ne bi li odobrila dodatnih, nešto više od šest milijuna kuna, za gradnju Studentskog doma u Zadru. Na kraju te prepiske, koju su istražitelji pronašli u mobitelu Josipe Pleslić, ona poručuje da je "Vrdoljak njezina briga".

"Nema te svit", pisala je Vican.

Bivša ministrica na to je odgovorila: "Stalo mi je da riješimo sve. Nas dvi vlajine."

Pročitajte i ovo S polica trgovina maknuta Coca-Cola - 1 slučajevi trovanja U Splitu prvi slučaj još 20. listopada, poznato stanje djevojke iz Slunja: Policija se oglasila o pacijentu u Varaždinu

Prema tvrdnjama USKOK-a, Vrdoljak javlja da je nemoćan i da neće moći riješiti financiranje Studentskog doma.

"Nisam odobrila taj novac jer ministar niti uzima novac iz svojeg džepa niti taj novac daje svojima ili onima koji mu se sviđaju ili ne sviđaju. Dodatna sredstva mogla su se odobriti ako bi bila ispunjena tri uvjeta", kazala je bivša ministrica Blaženka Divjak.

U prepisci se spominju i premijer i zadarski župan.

"Njih dvi (Vican i Divjak, op.a.) imaju lošu komunikaciju. I župan Longin zvao je AP da se nađe rješenje. Ako se ne potpiše ugovor, pada natječaj", piše u poruci Josipe Pleslić, nekad Rimac.

"Župan Božidar Longin, kažu iz Županije, danas zbog obveza ne može pred našu kameru. Tvrdi da mu nije jasno kako se našao u prepisci i poručuje da nikad ni s kim nije razgovarao o Studentskom domu", izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić.

Na koncu Grad Zadar, odlukom Gradskog vijeća, uskače Sveučilištu s novcem. Vican javlja bivšoj HDZ-ovoj državnoj tajnici da je osigurala sredstva za dom, a ona piše: "Pozdravlja te cila ekipa i zahvaljuju."

Pročitajte i ovo Rajko Ostojić, KBC Zagreb - 2 trovanje gaziranim pićem Rajko Ostojić o zdravstvenom stanju pacijenata: "Kod barem tri postoji uzročno-posljedična veza između konzumiranja pića i ozljeda"

Istovremeno, kako tvrdi USKOK, na zahtjev Ante Stanišića, vlasnika tvrtke Graditelj svratišta, Pleslić Vican moli da povuče nalog za naplatu garancije njegovoj tvrtki. Pleslić mu obećava da će Vican napraviti što može, a on piše: "Obavezno moramo ženu počastit."

Odlaze na ručak, Pleslić Stanišiću u poruci piše da će Vican jesti biftek. On na koncu posao na gradnji zadarskog Studentskog centra nije dobio. Stanišić i Vican prije dva su dana uhićeni i zadržani u istražnom zatvoru.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene