Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomić rođaka i prijatelja

Sinovčić predlažio da mu se jamčevina zamijeni s dvostruko vrednijim nekretninama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnici zadarskog poduzetnika Rene Sinovčića predložili su u utorak istražnoj sutkinji zagrebačkog Županijskog suda da se jamčevina od 10 milijuna kuna, koliko je trebao platiti za izlazak iz istražnog zatvora, zamijeni zalogom nekretnina vrijednih preko 20 milijuna kuna.

Po riječima odvjetnika Mate Matića i Andreja Korljana nekretnine je ponudilo nekoliko Sinovčićevih rođaka i prijatelja koji su spremni založiti svoje kuće i stanove.

Pročitajte i ovo Policija - 1 Policija na terenu Akcija USKOK-a: U tijeku uhićenja i pretresi na području Zagreba, oglasio se Božinović Davor Filipović NAPOKON SE OGLASIO Filipović najavio izvanrednu reviziju u INA-i: ''Moram razočarati one koji ovo žele povezati sa mnom''

Sud bi novi prijedlog Sinovčićeve obrane trebao razmotriti u idućih nekoliko dana, no ta odluka neće biti pravomoćna pa će u slučaju Uskokove žalbe konačnu odluku donijeti izvanraspravno vijeće Županijskog suda.

Sinovčić ostaje 'iza rešetaka'

U prvoj Uskočkoj istrazi kojom se, među ostalim, istražuje neka predstečajna nagodba Uskok je procijenio da se šteta za koju terete zadarskog poduzetnika i njegove suosumnjičenike penje na preko 130 milijuna kuna.

Na dugačkom popisu malverzacija za koje Uskok tereti osumnjičene navodi se da su vjerovnici Sinovčićeve tvrtke VOX oštećeni za oko 52 milijuna kuna, VOX za nešto manje od 22,5 milijuna, NK Zadar za 50,7 milijuna, Ministarstvo financija za oko 5,6 milijuna, a državni proračun za nešto manje od tri milijuna kuna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene