Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronašao je recept

Kod kuće proizvodili barut i njime rušili stabla u šumi u Vrbovcu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Muškarac (35) naučio je kako napraviti barut i počeo ga proizvoditi na svojoj kućnoj adresi. U tome mu je pomogao 73-godišnjak. Barut su koristili na komadanje trupaca.

Dvojica muškaraca, 35-godišnjak i 73-godišnjak, na području Vrbovca ilegalno su proizvodili barut radi obaranja trupaca, javlja Policijska uprava zagrebačka.

Policija sumnja kako je 35-godišnjak prije otprilike dvije godine preko javno dostupnih izvora prikupio saznanja na koji način napraviti barut kako bi ga proizvodio na svojoj kućnoj adresi. U tome mu je pomogao i 73-godišnjak, iako nijedan od osumnjičenih muškaraca za tu djelatnost nije imao odobrenje nadležnog tijela.

Pročitajte i ovo Ilustracija Jedna osoba ranjena Pucnjava u Beogradu: Policija na nogama, napadač uhićen

Dvojac je, nakon što bi motornom pilom pilili i rušili stabla u šumi na području Vrbovca, u trupce zabijao željeznu kapsulu s barutom i fitiljem kućne izrade da bi zatim kapsulu lancem omotali oko trupaca stabala i zapalili fitilj koji je tijekom aktivacije uzrokovao pucanje trupaca.

Pročitajte i ovo Ilustracija ozbiljan problem Čistio okućnicu i šokirao se! Odmah je zvao policiju

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija je protiv muškaraca podnijela kaznenu prijavu Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene