Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pet milja od Pule

Malteški brod potopio ribaricu i nastavio plovidbu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Noćas, pet milja jugozapadno od Pule, potopljena je ribarica.

Ribarica 'Golub' dužine 22,5 metara potopljena je noćas u 01:40 sati nakon što je u nju udario malteški brod 'Joerg N', dugačak 90 metara. Nakon što je udario u ribaricu, malteški brod nije se zaustavljao nego je nastavio plovidbu. 

Pročitajte i ovo Gradonačelnik Pule Filip Zoričić krivotvoreni potpis Gradonačelnik Pule: "Predsjednica Gradskog vijeća više nema moju podršku, vrijeme je za izbore" Ilustracija nedostatak liječnika ''Pa kako je to moguće?!'': Rekli mu da nema dežurnog liječnika na hitnoj, imamo odgovor bolnice

Osam članova posade ribarice koji su se u trenutku nesreće nalazili na brodu spasili su se ukrcavanjem u dvije pomoćne brodice. Nakon sat vremena, u šoku i pothlađeni, doplovili su do luke Veruda u Puli. Tamo im je pružena medicinska pomoć te je utvrđeno da nitko nije ozlijeđen.

>> Susak: Potonuo gliser, u moru sat vremena čekali spas

Tijekom dana u Lučkoj kapetaniji Pula bit će saslušan vlasnik ribarice. On je putem Županijskog centra 112 prijavio sudar s velikim narančastim brodom Nacionalnoj središnjici za traganje i spašavanje.

'Oni su uvidom u bazu podataka ustanovili da se radi o brodu 'Joerg N', kontaktirali ga i dali mu nalog da proslijedi prema luci Rijeka', izjavila je Marina Halužan, glasnogovornica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Dodala je kako je na ribarici bilo oko 400 litara dizel goriva, a velika mreža bila je složena na sredini palube pa postoji mogućnost da ispliva i prijeti sigurnosti plovidbe. Stoga se upozoravaju ribarice da obrate pažnju na mogućnost istjecanja nafte i plutajuće ostatke ribarskog alata s potonule brodice. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene