Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spasio ih ribar

Susak: Potonuo gliser, u moru sat vremena čekali spas

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gliser dugačak devet metara potonuo je u nedjelju rano ujutro u 1,20 sati u more tri nautičke milje zapadno od otoka Suska.

Pet osoba koje su se nalazile na njemu izvučene su sat kasnije iz mora, izvijestili su iz operativnog dežurstva Policijske uprave primorsko-goranske. Policija je dojavu da je gliser potonuo, kao i da je u moru pet osoba, primila od Nacionalne središnjice za koordinaciju traganja i spašavanja na moru, nakon čega je prema mjestu nezgode isplovilo policijsko plovilo.

Pročitajte i ovo Ilustracija kazne nautičarima Pomorska policija imala pune ruke posla: Zbog glisiranja preblizu obale neodgovornima odrapili kazne i poslali apel Emil Maružin i Nevio Vitasović Završila u bolnici Ženi noga zapela u propeleru glisera, spasili je hrvatski policajci: "Svaka minuta bila je bitna"

Sve članove posade, koji su bili u ribolovu, iz mora je spasio ribar sa Suska svojim gliserom, a potom su prekrcani na policijsko plovilo koje je došlo iz Lošinja, te su oko 2.30 sati malo pothlađeni prevezeni u Mali Lošinj, priopćilo je Ministarstvo mora. Nakon prodora mora, članovi posade su upućeni da ispale signalnu raketu, a nakon 15 minuta od poziva u pomoć veza se prekinula, gliser je potonuo na dubini od 40 metara sa 100 litara dizel goriva, a posada je završila u moru.

Prema izjavi vlasnika potonulog glisera, u trenutku prodora mora posada je spavala, a jedan član posade koji je dežurao vidio je da je naplavljena strojarnica. Posada je pokušala izbaciti vodu, no bez uspjeha, a kada su počeli tonuti uzeli su bokobrane jer nisu mogli do pojasa za spašavanje i tako se održali u moru.

Nakon primitka poziva u pomoć Nacionalna središnjica je putem Obalne radio postaje Rijeka radio uputila poruku pogibli svim brodovima koji se nalaze u blizini. Uvidom u radarsku sliku najbliži brodovi su bili tanker 'Sepen' Dinamarina oko 50 minuta od mjesta nesreće i putnički brod 'Seabourn Spirit' oko 90 minuta te su upućeni na mjesto nesreće.

Okolnosti nezgode se utvrđuju, naveli su iz policije. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene