Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SUV ili limuzina

Lamborghini Estoque kreće u proizvodnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnoge su se glave okretale 2008. kada je Lamborghini predstavio svoj Estoque koncept s četvera vrata. Spomenuti koncept bio je dobra naznaka budućih planova talijanskog proizvođača luksuznih automobila i njihovog potencijalnog ulaska u segment coupea s četvera vrata.

Lamborghini i dalje ustraje na planovima da proširi svoju liniju automobila novim modelom. Ova informacija dolazi ravno iz usta susretljivog izvršnog direktora Lamborghinija, Stefana Winkelmanna, koji kaže kako priželjkuje dolazak novog modela koji bi talijanskom brendu privukao nove kupce. Pitanje je jedino u kakvom obliku bi taj novi model došao?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Službene fotografije konceptnog Coupea Lotus Elite – Skup i brz Slika nije dostupna Nezamisliva posebnost VIDEO: Aston Martin Rapide s 477 'konja'

Lamborghini se već okušao sa SUV-ovima s LM002 modelom i očigledno nisu zainteresirani nastaviti tim putem. 'Mi doista imamo izbor ako želimo dodati novi model našoj liniji automobila: to može biti SUV ili automobil s četiri sjedala i četiri vrata', kaže Winkelmann. 'A ako pitate mene, SUV nije opcija. Takva kategorija čak niti ne postoji u našem cjenovnom razredu, a i SUV nikada ne može biti pravi luksuzni automobil'.

Ovime je Lamborghini pokopao sve glasine koje su nedavno kružile da bi talijanski proizvođač mogao predstaviti SUV koji bi dijelio platformu s Audijevim Q5 i Porsche Cajunom.

Estoque je na internetu naišao na izvrstan odaziv, a čini se da se svidio i velikom broju ljubitelja Lamborghinija. Winkelmann kaže da i dan danas dobiva mailove u kojima ga ljudi preklinju da Lamborghini pokrene proizvodnju tog vozila. K tomu, Winkelmann kaže da luksuzna limuzina ima izvrstan potencijal na svim tržištima, posebice na ključnim novoproizašlim tržištima.

Da citiramo čelnog čovjeka Lamborghinija: 'Istraživanja nam pokazuju da bi takav model prolazio vrlo dobro na svim tržištima – posebice u Aziji i Rusiji, koji će vrlo brzo zauzimati jednu trećinu ukupne prodaje'. Proizvodni proces Estoquea također bi mogao dovesti do razvoja raznih drugih varijatni uključujući coupe i kabriolet varijante s prednje smještenim motorom.

Za koji se god model u konačnici momci iz Lamborghinija odlučili, mi se nadamo da će uskoro krenuti u proizvodnju... a kada Estoque izađe sa proizvodne trake, Aston Martin Rapide i Porsche Panamera će dobiti ozbiljnog konkurenta!

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene