Obavijesti Video Pretražite Navigacija

FIAT 500 Abarth sa 300 KS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski stručnjaci za 'aftermarket' pakete opreme službeno su izdali svoju vlastitu repliku Abarth 500 trkaćeg automobila FIAT 500 Abarth Cinquone Stradale by Romeo Ferraris

Tko god je ikada sjeo za volan malog FIAT 500 Abartha zna da je ovo izuzetno brz auto za svoju veličinu. Esseesse verzija koja dolazi sa 160 KS još je brža, a sada je točku na i stavila talijanska tuning kuća Romeo Ferraris. Ovaj crni 'Vrag' na kotačima nazvan je Abarth Cinquone Stradale, a paket osim aerodinamičkih dodataka donosi povećanje snage na ukupno 300 KS.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Punto EVO Abarth u 'esseesse' ruhu Slika nije dostupna Vrlo zanimljiv hibridni sportaš Imperia GP – Vrlo zanimljiv hibridni sportaš

Romeo Ferraris je talijanska tuning tvrtka nazvana po svom osnivaču, 74-godišnjem Ferrarisu, koja ima vrlo široku ponudu performansnih paketa za automobile raznih proizvođača. Romeo Ferraris ima i svoj natjecateljski tim na talijanskom GT prvenstvu u kojem sudjeluje s Ferrari F430 GTS modelom, te na talijanskom Turismo Endurance prvenstvu gdje se natječe s Abarth 500 24H Special modelom. Potonji model poslužio je kao osnova za najnoviji projekt talijanskog tunera.

Spomenuta tuning tvrtka ima i svoj izložbeni salon gdje se mogu vidjeti razni koncepti koje je Ferraris napravio tijekom godina, od trkaćih automobila, dodatnih paketa opreme, raznih dodatnih dijelova i slično.

Romeo Ferraris započeo je rad na malom crnom 'Vragu' dorađivanjem 1.4-litrenog turbo motora a krajnji rezultat je zapanjujućih 300 KS za što su vjerovali ili ne čak morali 'stišati' 1.4-litreni turbo s četiri cilindra iz trkaće verzije koji dostavlja enormnih 360 KS obzirom na dimenzije i masu automobila.
Nakon toga ugradili su prilično upečatljiv aerodinamički paket, dva sportska sjedala sa sigurnosnim pojasevima u četiri točke i zaštitni kavez. Kako bi se dodatno smanjila težina automobila, ugrađeni su ultra-laki naplatci, a za bolju potisnu silu brinu stražnji spojler i difuzor.

Ovaj paket primarno je namijenjen za kupce kojima je odlazak na trkaće staze često na rasporedu, ali da ne bi bilo da automobil dolazi samo sa dva sportska sjedala i zaštitnim kavezom, Romeo Ferraris se pobrinuo da unutrašnjost bude jednako estetski privlačna i jedinstvena što je postigao obilnim korištenjem materijala poput kože i Alcantare te detaljima od karbonskih vlakana. Simpatičan dodatak su i dvije trkaće kacige.

Unatoč specifičnom vanjskom paketu opreme i čudnovato jakom turbo motoru, Romeo Ferraris uspio je napraviti FIAT 500 Abarth Cinquone Stradale dovoljno opakim da vam digne otkucaje srca na prilično opasnu razinu a da i dalje bude cestovno legalan.

Abarth Cinquone Stradale:

Zapremnina - 1.368 cc
Snaga 360 KS – 300 KS
Modificirani klipovi i bregasta osovina
Nova glava motora i ventili
Novi Garrett turbo punjač
EFI elektronika
Trkaći ispušni sustav od Inoxa
Nova ispušna grana
Intercooler
Sekvencijalni 6-stupanjski mjenjač
Diferencijal s ograničenim proklizavanjem
AP kočioni sustav s 4-klipnim kočionim kliještima
Kotači i gume – OZ 9x17

Za sada još nema informacija o tome koliko će primjeraka tvrtka izbaciti na tržište kao niti da li će postojeći vlasnici 500 Abarth modela moći zasebno naručiti paket. Sve u svemu – totalno ludo!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene