Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Punto EVO Abarth u 'esseesse' ruhu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čekanju je došao kraj. Punto Evo Abarth model upravo je dobio dodatan vjetar u leđa u obliku novog paketa tuning kuće s poznatim predzakom 'esseesse'.

Obzirom na količinu pozornosti koju dobiva FIAT 500, čini se kao da je javnost zaboravila da ovaj talijanski proizvođač ima i druge modele u ponudi, poput recimo Punta. Grande Punto na tržištu postoji od 2005. godine, a osvježeni model došao je 2009. pod nazivom Punto Evo. Sada nam dolazi nabrijani paket opreme za Punto EVO.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nova Panamera u ponudi – GTS Slika nije dostupna FIAT 500 Abarth sa 300 KS

Performansni paket povećava snagu 1.4-litrenog agregata s turbo punjačem na 180 KS i donosi mnoge druge tehničke i estetske dodatke koje kupac bira prilikom kupnje automobila, a za iste se može odlučiti i naknadno, dokle god to napravi unutar 12 mjeseci od kupnje ili do prijeđenih 20.000 kilometara.

S dorađenom ECU mapom i Garrett GT1446 turbo punjačem fiksne geometrije, spomenuti 1.4-litreni turbo motor dostavlja 180 KS dostupnih pri 5.750 o/min. Konačni rezultat je ubrzanje do stotke za 7,5 sekundi i maksimalna brzina od 216 km/h.

Za kočionu moć brinu disk kočnice na sva četiri kotača (samoventilirajući diskovi sprijeda i poprečno bušeni straga) koje rade u kombinaciji s Brembo kočionim kliještima. Abarth je doradio i opruge a na oba kraja automobila ugrađeni su Koni FSD amortizeri te je sukladno tomu i smanjen razmak vozila od tla.

Za prijenos je pak odgovoran 6-stupanjski ručni mjenjač a automobil sadržava Abarthov prekidač za promjenu iz normalnog načina rada u 'Sport'.

Iako se poboljšanja uvelike oslanjaju na modernu tehnologiju, ovaj 'esseesse' paket opreme ostaje vjeran filozofiji Abartha time što se dostavlja u sanduku visoko-kvalitetnog drva. Jednom kada se sadržaj sanduka isprazni, sam sanduk ostaje vlasništvo kupca kao zgodna uspomena, a možda i budući sastavni dio nekog interijera.

Poboljšane performanse ne dolaze nauštrb okoliša. Abarth Punto Evo 'esseesse' u potpunosti ispunjava Euro 5 norme i standardno dolazi opremljen Start/Stop sustavom, MultiAir tehnologijom i GSI-em (Gear Shift Indicator). Očekivana potrošnja kreće se oko 5 l/100km uz emisiju C02 od 142 g/km.

Ovaj 'esseesse' paket dodaje oko 3.500 eura na cijenu standardnog Abarth Punto Evo modela iako cijene nešto variraju ovisno o tržištu. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene