Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VELIKI PROJEKT

Ove velike banke dovršile su prilagodbu na euro: Klijenti sada mogu koristiti sve usluge

Velike hrvatske banke dovršile su proces prilagodbe poslovanja na euro. Stoga su odsad sve usluge tih banaka dostupne klijentima.

Klijenti Zagrebačke banke mogu nesmetano obavljati sva plaćanja debitnim i kreditnim karticama Zagrebačke banke za individualne i poslovne korisnike.

Zaba je objavila i kako je klijentima u potpunosti dostupno online bankarstvo putem mobilne aplikacije i interneta za individualne i poslovne korisnike, kao i API namjensko sučelje Zabe.

Pročitajte i ovo Euro: Ilustracija - 4 BILO JE SVEGA Prvi dan u eurozoni: Reporter Dnevnika Nove TV cijeli je dan proveo u inspekciji bankomata, plaćao kunama i eurima

Pročitajte i ovo Počelo plaćanje u eurima, ilustracija - 4 NOVA VALUTA Kako su se građani snašli prvoga dana u eurozoni? Jedna gospođa iz Splita otkrila je zanimljivu taktiku

Osim toga, sve poslovnice Zabe 2. siječnja otvorene su za rad s klijentima. Klijenti mogu nesmetano koristiti i sve bankomate Zabe, a popis bankomata Zabe koji isplaćuju eure možete pogledati >>OVDJE.

"Proces uvođenja eura jedan je od najzahtjevnijih projekata s kojima su se banke u Hrvatskoj ikada susrele. Shvaćajući svoju odgovornost i ulogu, Zagrebačka banka je projekt uvođenja eura stavila na primarno mjesto, odvojivši velike tehničke, ljudske i financijske resurse kako bi građani i pravne osobe raspolagali svojim likvidnim sredstvima u eurima, a platni promet funkcionirao u novoj valuti", istaknuo je Ivan Vlaho, predsjednik Uprave Zagrebačke banke.

HPB uspješno prešao na euro

Hrvatska poštanska banka u potpunosti je realizirala prilagodbu na euro, čime je uspješno završen taj kompleksni i zahtjevni proces, izvijestili su iz HPB-a.

Na svim kanalima banka radi redovno od 2. siječnja. "Velike čestitke našem EURO timu i svim kolegicama i kolegama koji su svojim angažmanom omogućili ovaj veliki uspjeh", poručili su kratko iz banke.

Na euro prešao i PBZ

Uvođenje eura uspješno je provela i Privredna banka Zagreb. Poslovnice PBZ-a od danas, 2. siječnja, otvorene su sukladno redovnom radnom vremenu, izvijestili su iz PBZ-a.

"Naši klijenti, građani i poslovni subjekti mogu nesmetano koristiti sve kartične usluge i plaćanja putem svojih debitnih i kreditnih kartica, kao i usluge bankomata i PBZ digitalno bankarstvo", priopćili su.

Građane podsjećaju da do 15. siječnja 2023. mogu bez naknade podizati gotovinu debitnom karticom na bankomatima drugih banaka.

Najbliži aktivni bankomat za isplatu eura možete pronaći >>OVDJE.

I Addiko banka je na euru

Addiko banka izvijestila je svoje klijente kako je proces zamjene valuta u svim sustavima u njihovoj banci prošao uspješno. Sve usluge njihove banke odsad možete koristiti u euru.

"Mobilno i internetsko bankarstvo, kao i platni promet, normalno rade", izvijestili su iz Addika te dodali da 2. siječnja od 10 sati otvaraju poslovnice s izuzetkom zagrebačkih poslovnica Trg bana Jelačića, Slavonska i Dubrava, koje u popodnevnoj smjeni počinju s radom u 12:00.

HUB: Banke uspješno dovršile proces prilagodbe poslovanja na euro

Hrvatska udruga banaka izvijestila je da su banke uspješno završile postupak prilagodbe poslovanja i svojih usluga na euro u skladu s unaprijed najavljenim terminskim planovima.

"Neposredno nakon ponoći 1. siječnja 2022. banke su omogućile usluge korištenja kartica i bankomatske mreže, a od danas, 2. siječnja, sve usluge banaka dostupne su klijentima", priopćili su iz HUB-a.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Ursula von der Leyen Povijesni dan VIDEO Plenković i Ursula von der Leyen na kavi u Zagrebu: Premijer vidno raspoložen častio

Pročitajte i ovo Čestitka Emmanuela Macrona LIJEPA GESTA VIDEO Čestitke Hrvatskoj na ulasku u Schengen i eurozonu pljušte sa svih strana: Macron se posebno potrudio

Oko 2700 bankomata je već softverski prilagođeno, opskrbljeno gotovinom i spremno za isplatu euro novčanica. Očekuje se da će svih 4000 bankomata biti prilagođeno i operativno najkasnije do 15. siječnja 2023. godine.

Iz HUB-a podsjećaju da je do 15. siječnja obustavljena naknada za podizanje gotovine debitnim karticama na bankomatima. Kartu aktivnih bankomata možete pogledati >>OVDJE.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene