Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zloporaba položaja

Zagrebačka banka oglasila se o slučaju NITOR: "Optužnica je neutemeljena i to namjeravamo dokazati"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka banka reagirala je na medijske objave vezane za slučaj optužnice koju je podnijelo splitsko Županijsko državno odvjetništvo zbog zlouporabe položaja i ovlasti kojom su navodno namjerno oštetili tvrtku NITOR.

Zagrebačka banka reagirala je na medijske objave vezane za slučaj optužnice koju je protiv banke i dvoje njezinih zaposlenika podnijelo splitsko Županijsko državno odvjetništvo.

Optužuje ih se zbog zlouporabe položaja i ovlasti kojom su, navodno, napravili štetu od oko 6,1 milijun eura i namjerno oštetili tvrtku NITOR, koja je završila u stečaju

Priopćenje Zagrebačke banke prenosimo u cijelosti.

"Zagrebačka banka je zaprimila predmetnu optužnicu te istu smatra u cijelosti neutemeljenom i stoga će poduzeti sve pravne radnje koje joj stoje na raspolaganju radi dokazivanja zakonitosti svog postupanja u odnosu na društvo Nitor", stoji u pripoćenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TERET SNOSI I HNB? Zbog lihvarenja optužena Zagrebačka banka i dvoje djelatnika: Poznati detalji višemilijunske prevare

"Zagrebačka banka je još 2013. godine podnijela kaznenu prijavu protiv gospodina Jogunice radi, između ostalog, izmjene izvornika kupoprodajnih ugovora te mijenjanja iznosa i dinamike uplata ugovorenih kupoprodajnih cijena", dodaju.

"Trenutno postoji više sudskih postupaka u tijeku između istih stranaka uključujući i kazneni postupak koji je po kaznenoj prijavi banke pokrenulo Državno odvjetništvo u Splitu protiv gospodina Jogunice za kazneno djelo krivotvorenja službene isprave.

Pročitajte i ovo Švicarski franak (Foto: Dnevnik.hr) OLAKŠANJE Obustavljeni arbitražni postupci protiv RH u vezi konverzije kredita u švicarcima

Zagrebačka banka razumije interes javnosti uzimajući u obzir podizanje optužnice no smatramo da se takvi postupci trebaju rješavati pred nadležnim tijelima, a ne putem medija", zaključuju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene