Obavijesti Pretražite Navigacija
Bolja Hrvatska

Antonija 500 volonterskih sati posvetila žrtvama seksualnog nasilja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Antonijina predanost nije prošla nezapaženo. Glasovi su presudili i u njezine ruke otišla je ovogodišnja nagrada 'Volonterski Oscar'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Veliki izbjeglički val Volonterka u Opatovcu: Večeras sam vidjela Ranka Ostojića kako plače Slika nije dostupna Mladi inovator Tek mu je 17 godina, a osvaja svijet!

Ona je priznanje za cjelokupni rad koji poklonila drugima. 'Čovjek se uvijek može osloniti na nju. Jako je dobra u radu s mladima. Uvijek spremna raditi nešto novo. Radi i dobre kolače. Zabavno je raditi s njom', pohvalili su Antoniju kolege volonteri.

Na volonterski put Antonija je zakoračila prije 5 godina u Klubu liječenih alkoholičara. Danas je predana volonterka Ženske sobe. 'Prvenstveno zato da naučim nove stvari, a kroz to učenje da pomognem drugim ljudima. Ono što mi radimo u Ženskoj sobi jest pomaganje žrtvama seksualnog nasilja', ispričala je Antonija.

Sve počinje edukacijom, a ona je Antonijina glavna uloga. Osmišljavanje predavanja, projekata, radionica za mlade, upečatljivih plakata. Kroz Sobu na mjesec prođe 20-ak žena, a puno je više telefonskih poziva.

Na jedno prijavljeno ide 15 do 20 neprijavljenih silovanja

'Problem sa silovanjem je što je velik postotak tamne brojke, naime na jedno prijavljeno, dolazi 15-20 neprijavljenih. Zbog silnih predrasuda, žena koja je silovana tu stigmu nosi do kraja života', ispričala je Antonija. Dugi sudski procesi, niske kazne za počinitelje odvlače žene od prijavljivanja.

I zajednica je prepoznala Antonijinu borbu da to promijeni i proglasila je dobitnicom volonterskog Oscara za 2010. U zadnjih godinu dana sakupila je više od 500 volonterskih sati. Kako Antonija kaže, radi nešto dobro za druge, ali i za sebe, pomažući drugima razvija se osobno i profesionalno. No najbolja nagrada koju dobije, ipak je obostrani smiješak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene