Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika prijetnja

Oprez! Jastuci su opasni!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Opće je poznata činjenica da je udoban jastuk više nego potreban za kvalitetan san. No, jeste li se ikada zapitali kada ste ga zadnji put promijenili i što se može kriti u njima?

Najveća pogreška koju činimo kada su u pitanju jastuci jest ta što ih koristimo predugo, pritom ne razmišljajući o tome što se sve na njima zadržava.

Pročitajte i ovo Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti" Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok

Jastuke bismo trebali mijenjati svakih šest mjeseci do dvije godine, navodi Robert Oexman, direktor Sleep to live Instituta. Korištenjem jastuka duže od predviđenog roka, riskiramo brojne zdravstvene probleme uzrokovane spavanjem bez dovoljno potpore za glavu i vrat.

Izgleda nevino, ali...: Strašna istina o vašoj četkici za zube

No, najveći problem postaju bakterije i grinje. Svakodnevnim korištenjem jastuci upijaju znoj, ulja iz tijela i odumrle stanice naše kože te time postaju pravi mali raj za skupljanje nama okom nevidljivih životinjica koje mogu uzrokovati respiratorne probleme, akne i alergijske reakcije, prenosi news.com.

Proteini koji izazivaju reakcije na grinje uobičajeno se ne nalaze u zraku, nego u jastucima. Upravo je zato velika vjerojatnost da je uzrok tome upravo vaš jastuk. Možda je vrijeme da ga zamijenite novim.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene