Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Službeno potvrđeno

Pogledajte ga! Zeus je najviši pas na svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trogodišnja doga iz Michigana u SAD-u, po imenu Zeus, uvršten je u Guinessovu knjigu rekorda kao najviši pas ikad. Visok je 111, 8 cm.

Upravo te visine obično su magarci, a dok stoji samo na zadnjim nogama, Zeus se proteže preko 2,2 metra i mnogo je viši od svoje vlasnice Denise Doorlag.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oborili rekord VIDEO Kuću osvijetlili s pola milijuna božićnih lampica! Slika nije dostupna Farmer iz Etiopije VIDEO Stručnjaci provjeravaju: Ovaj čovjek tvrdi da ima 160 godina!

>> VIDEO: George je najviši pas na svijetu

Ovaj pas je zabilježen u Guinessovoj knjizi rekorda za 2013. godinu, a teži 70.3 kg i jede 12 porcija hrane dnevno, što je ekvivalent velikoj vreći pseće hrane koja teži 14 kg!

>> Već šest godina bdije na grobu preminulog vlasnika...

'Zeus je fantastičan pas', rekla je njegova vlasnica Denise. 'Jedini nedostatak je što sve poskupljuje, hrana, lijekovi, prijevoz. Morali smo kupiti kombi kako bismo ga mogli prevoziti , a ako vam slučajno stane na nogu, modrice su neizbježne!'

>> Kujica jednog po jednog iznosila svoje mlade iz kuće u plamenu...

Denise obožava Zeusovu reakciju kad ide van s obitelji. 'Ljudi najčešće pitaju gdje mu je sedlo, je li to pas ili konj?'
Zeus je oborio rekord prethodnog najvišeg psa na svijetu po imenu George, koji je bio niži 3 cm, a prema tome Zeus je trenutno najviši pas ikad zabilježen u povijesti. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene