Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Genijalna ideja

Ovakve novine zasigurno još niste vidjeli!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ove novine zasigurno su jedinstvene u svijetu, a nalaze se u glavnom gradu Liberije, Monroviji. Budući da većina stanovnika ovog grada nema novca da kupi klasične novine, informiraju se na ovaj način.

Iako se u razvijenim zemljama svijeta smatra da su tiskani mediji na rubu izumiranja, u nekim afričkim zemljama oni su još uvijek stvar budućnosti. Većina stanovnika Monrovije ne može si priuštiti internet pa ni najobičnije novine, no jedan se njihov sugrađanin prije nekoliko godina dosjetio genijalne ideje. Uz cestu je postavio golemu ploču na koju se vijesti ispisuju kredom te su na taj način nove informacije dostupne svima besplatno. Alfred J. Sirleaf smatra da je ključ razvoja Liberije u edukaciji i informiranosti njenih građana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna RAZVOJ NOVIH PLATFORMI Katastrofalna je godina iza novinskih izdavača: Ljudi sve manje kupuju novine, a tržište se okreće digitalnim izdanjima Slika nije dostupna NIZ REAKCIJA Milijan Brkić oštro o Milanovićevoj izjavi: "Omalovažavanje uloge HOS-a u Domovinskom ratu sramotno je i za svaku osudu"

>> VIDEO: Ima 90, a dostavlja novine već 70 godina

Do lokalnih vijesti Alfred dolazi zahvaljujući šačici novinara dobrovoljaca, a za vijesti iz svijeta odlazi do Internet caffea gdje posjećuje stranice popu BBC-a i CNN-a. Improvizirana redakcija novina nalazi se u drvenoj kolibici na koju je pričvršćena ploča.

Daily Talk pojavio se na vrhuncu krvavog liberijskog građanskog rata i zato što je često kritizirao bivšeg predsjednika Charlesa Taylora ploča je nekoliko puta bila uništavana, a i on je sam morao u jednom periodu pobjeći u egzil. Unatoč svemu nije odustao , te je Daily Talk i danas najčitaniji izvor vijesti u Monrovij, piše Oddity Central.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene