Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predivan prizor

FOTO Krvavi mjesec: Promatrače oduševila spektakularna pomrčina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi su odlučili zabilježiti spektakularnu pomrčinu pa su se 'naoružali' kamerama, pametnim mobitelima i ostalom potrebnom opremom. Dok su trajale pripreme za pomrčinu neki su strahovali.

Pametni mobiteli, iPadi, digitalne, pa čak i filmske kamere bile su dio opreme onih koji su odlučili zabilježiti spektakularnu pomrčinu mjeseca u utorak, piše CNN.

Pročitajte i ovo Glasanje, ilustracija - 2 parlamentarni izbori Epidemiološke prilike određuju i pravila za promatrače: Detaljne upute tjedan dana prije izbora Slika nije dostupna Potpuna pomrčina TIMELAPSE VIDEO Ovako je izgledao današnji 'krvavi Mjesec'

U krvavom mjesecu najbolje su uživali promatrači u Sjevernoj i Južnoj Americi. Različite faze crvenkaste boje izmjenjivale su se, ovisno o vremenskim zonama, od ponedjeljka navečer do utorka ujutro.

Tisuće znatiželjnika iz Los Anglessa okupilo se u Griffith obzervatoriju. Cijele obitelji smjestile su se na dekice i promatrale mjesec iz mnoštva postavljenih teleskopa.

VIDEO Nesvakidašnji prizor ili ostvarenje biblijskog proročanstva?

Dok su trajale pripreme za rijedak prizor neki su strahovali od ostvarenja biblijskog proročanstva u kojem stoji da će se'prije nego dođe veliki dan Gospodnji, sunce pretvoriti u tamu, a mjesec u krv'.

Inače, ovo totalno pomraćenje Zemljinog satelita označilo je početak tetrade, odnosno rijetke pojave tijekom koje dolazi do četiri pomrčine. Druga slijedi u listopadu, a još dvije sljedeće godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene