Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Po uzoru na Surface tablet

VIDEO Pogledajte kako bi mogao izgledati Microsoftov telefon!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novinari s Tech Radara objavili su video zapis u kojem su prikazali svoju viziju Surface telefona - 5 inčni ekran, 12MP kamera, USB 3.0 i dodatna tipkovnica

Glasine o Microsoftovom telefonu internetom kruže već neko vrijeme te su neki analitičari uvjereni da je, nakon prvog modela tableta, sljedeći korak ove kompanije predstavljanje pametnog telefona koji će raditi na operativnom sustavu Windows Phone i koji će konkurirati najjačim modelima na tržištu poput Galaxyja S3, iPhonea 5 i drugima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nove kritike 'Osmica nije ništa bolja od Windows Viste!' Slika nije dostupna Sve jača konkurencija Apple pao na samo 50 posto: Tableti s Androidima sve popularniji!

Microsoft u ofenzivi: Pogledajte što pripremaju

Iako iz Microsofta ne komentiraju glasine vezane uz njihov navodni smartphone, nedavno je izvršni direktor Nokije Stephen Elop rekao da bi Microsoftovo predstavljanje Windows Phone telefona bilo dobro za cijelu ovu mobilnu platformu jer bi privuklo više pažnje na ovaj mobilni operativni sustav od čega bi na kraju profitirati i Microsoft i kompanije koje razvijaju Windows telefone - ovo su mnogi protumačili kao Elopovu potvrdu glasina kako Microsoft zaista predstavlja vlastiti telefon.

Osim samih glasina kako Microsoft priprema smartphone, na internetu se do sada nisu pojavile informacije o potencijalnim opcijama ovog uređaja, a još nisu objavljene fotografije kako bi Surface telefon mogao izgledati.

Ekipa s internetske stranice Tech Radar zato je još krajem prošle godine napravila vlastiti koncept Surface telefona te su objavili video zapis u kojem su prikazali opcije koji bi, prema njima, Microsoftov smartphone trebao imati.

Dizajn njihova uređaja baziran je na Microsoftovom tabletu te na Tech Radaru vjeruju da bi Microsoft svoj telefon mogao isporučivati sa sličnom dodatnom tipkovnicom (touch cover) kakvu ima i Surface tablet i koja bi, u kombinaciji s malim postoljem koje se može izvući iz telefona i postaviti ga na stol, trebala omogućiti brzo tipkanje dugih mailova i poruka.

Microsoft priprema nove uređaje: Već rade na Windows telefonu?

Njihov konceptni model ima ekran dijagonale pet inča rezolucije 1280x720 piksela, kameru rezolucije 12MP te USB 3.0 priključak za brzo prebacivanje podataka.

Sljedeći mjesec u Barceloni održat će se Mobile World Congress (MWC), najveći svjetski sajam mobilnih telefona na kojem očekujemo i predstavljanje novih modela koji će raditi na Windows Phone 8 operativnom sustavu, no na njemu ne treba očekivati predstavljanje Microsoftovog Surface telefona.

Ako ova kompanija zaista planira predstaviti svoj prvi model smartphonea, to vjerojatno neće napraviti na MWC-u, već na posebnoj konferenciji kako bi privukli što veću pažnju - slično kao što su to napraviti i s predstavljanjem Surface tableta. Š

to mislite o ovom konceptu Microsoftovog telefona - čini li vam se zanimljivijim od iPhonea i aktualnih modela Androida koji se trenutno nalaze na tržištu? 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene