Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove kritike

'Osmica nije ništa bolja od Windows Viste!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon Asusa, Acera i Fujitsua, sada su i iz Samsunga kritizirali Microsoft i novu verziju operativnog sustava Windows 8.

Tržište osobnih računala već je dugo vremena u problemima, a glavni razlozi za sve slabiju prodaju su globalna kriza i velika popularnost tableta te sve veći broj korisnika, umjesto novih prijenosnih ili stolnih računala kupuje table čija je cijena sve pristupačnija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sve jača konkurencija Apple pao na samo 50 posto: Tableti s Androidima sve popularniji! Slika nije dostupna Na krilima osmice Microsoft priprema nove uređaje: Već rade na Windows telefonu?

'Windowsi 8 označavaju kraj Windowsa'

Tradicionalne PC kompanije poput Microsofta i Intela su kao odgovor na tablete najavile ultrabook prijenosna računala – to su lagani i tanki prijenosnici naprednih performansi čiji je glavni problem cijena koja je često veća i od tisuću dolara, tako da su korisnicima i dalje zanimljiviji jeftiniji modeli ili tableti poput Googleovog Nexusa čija cijena iznosi 199 dolara, odnosno iPada mini koji se može kupiti po cijeni od 329 dolara.

U Microsoftu ipak najveće nade polažu u novu generaciju operativnog sustava Windows 8 koji je prvi puta u potpunosti prilagođen ekranima osjetljivim na dodir te se može koristiti i na stolnim i prijenosnim računalima i na tabletima, odnosno hibridnim modelima poput Lenovove Yoge i Asusova Taichija, a ova je kompanija predstavila i svoj prvi model tableta Surface koji se isporučuje s Windows RT i Windows 8 verzijom ovog OS-a.

No, čini se da u Microsoftu ne mogu biti previše zadovoljni s prodajom nove verzije Windowsa čiji udio rase sporije od očekivanog, a i sve više kompanija i Microsoftovih partnera kritiziralo je Windows 8 koji je, prema njima, također jedan od razloga slabije prodaje osobnih računala.

Prvo su po Windowsima 'udarili' Asus, Acer i Fujitsu, a nove kritike dolaze iz Samsunga te je predsjednik divizije za proizvodnju čipova ove kompanije Jun Dong-soo rekao da nova verzija Windowsa nije bolje od Windows Viste.

VIDEO Bill Gates otkrio čime je nezadovoljan u Microsoftu!

Na stranici All Things D kažu da su ove kritike iz Samsunga 'preokrutne' i 'brutalne' prema Microsoftu jer mnogi smatraju da je Vista bila veliki Microsoftov promašaj i jedan od lošijih proizvoda ove kompanije.

Osim nove verzije Windowsa, Jun Dong-soo kritizirao je i Microsoftov tablet Surface za koji je rekao da se slabo prodaje te ultrabookove za čiju je slabu prodaju također optužio 'nekompetitivnu Windows platformu'.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene