Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na krilima osmice

Microsoft priprema nove uređaje: Već rade na Windows telefonu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvršni direktor Microsofta potvrdio je da njegova kompanija priprema nove uređaje što je ponovno aktiviralo glasine o Surface telefonu

U razgovoru s novinarima BBC-a prije jučerašnjeg predstavljanja nove verzije Windowsa, Microsoftov izvršni direktor Steve Ballmer potvrdio da je da će njegova kompanija razvijati nove uređaje te kako vide 'veliku mogućnost za postavljanje novih standarda' na tržištu. Iako nije konkretno rekao kakvi su to novi uređaji koje namjeravaju predstaviti, možemo pretpostaviti da je Ballmer mislio na Microsoftov pametni telefon.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kruže glasine o preuzimanju Promjene na mobilnom tržištu Slika nije dostupna Tri nova tableta? Microsoft u ofenzivi: Pogledajte što pripremaju

Microsoft priprema konkurenta iPhoenu 5 i Galaxyju S3!?

Glasine o Microsoftovom Windows Phone 8 uređaju mrežom kruže već duže vremena, a znakovito je da je nedavno izvršni direktor Nokije Stephen Elop rekao kako bi takav uređaj bio poticajan za cijelu platformu mobilnih Windowsa – iako bi takav telefon direktno konkurirao Nokijinim mobilnim uređajima, odnosno telefonima drugih Microsoftovih partnera.

Osim Xboxa i Kinecta, Microsoft je sve do nedavno bio kompanija koja se fokusirala na softver, dok su za razvoj hardvera bili zaduženi njihovi partneri, prenose na BBC-u, no predstavljanjem Surfacea dotadašnji partneri preko noći su postali konkurenti pa je tako izvršni direktor Acera u jednom intervjuu rekao kako će Surface imati negativan učinak na tržište osobnih računala i dotadašnje partnere.

Neke druge kompanije poput Della imaju drugačije mišljenje te dijele jednako mišljenje kao i Elop kada su u pitanju pametni telefon, odnosno vjeruju da je Microsoftovo predstavljanje tableta odličan potez koji će korisnike i developere zainteresirati za nove Windowse i Windows 8 tablete.

Microsoft u lovu na Apple: Predstavili Windows 8 tablete!

Iako trenutno nema nikakvih službenih informacija o potencijalnom Microsoftovom telefonu, analitičar Chris Green vjeruje da je razvoj Surface telefona odavno počeo, no nije siguran hoće li ga ova kompanija ikada predstaviti. Dodaje da je Microsoft puno uložio u Nokiju i njen prelazak na Windows Phone, no ne mogu si dopustiti da eventualni neuspjeh ove kompanije 'torpedira cijelu Windows Phone platformu' pa moraju imati alternativu u vlastitom telefonu.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene