Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Po željama korisnika

Povratak 'Starta': Microsoft će ispuniti želje korisnika u nadograđenoj verziji Windowsa?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čini se da bi Microsoft mogao ispuniti želje korisnika koji žele Start izbornik i izbacivanje Metro sučelja u Windowsima 8

Iako su svi u Microsoftu često napominjali kako je posljednja verzija Windowsa puno bolja i naprednija u odnosu na 'sedmicu' te da će se s vremenom priviknuti na promjene koje donosi nova verzija, veliki broj korisnika i dalje je nezadovoljan s ovim Microsoftovim softverom.

Pročitajte i ovo Škola u metrou - 7 Oko 1000 djece FOTO Školska godina počela je i u Ukrajini, no postoji jedna velika razlika: Da bi došli u učionice, moraju ići u podzemlje Ilustracija strašna tortura Užas u metrou: Satima silovao i zlostavljao 18-godišnjaka. "Kamere su sve snimile, nije se mogao braniti"

Novinarka Marry Jo Foley koja godinama prati Microsoft napisala je na ZDNetu kako su korisnici ponajviše nezadovoljni s dvije stvari – izbacivanjem Start izbornika u donjem lijevom uglu koji smo godinama koristili i na kojeg smo se navikli i tzv. Metro sučeljem na početnom ekranu, odnosno prikazom dinamičkih pločica s kojima su prikazane aplikacije te je ovo sučelje puno bolje za korištenje na uređajima s ekranima osjetljivim na dodir nego na klasičnim računalima.

'Procurile' fotografije: Microsoft priprema Windows Blue

Prema informacijama njenih izvora, iz Microsofta ranije nisu namjeravali promijeniti ove opcije u prvoj nadogradnji Windowsa 8 (kodnog naziva Windows Blue), no čini se da se u posljednje vrijeme situacija promijenila te bi prva veća nadogradnja Windowsa mogla donijeti i ove, za mnoge korisnike toliko željene promjene.

Naravno, ova kompanija ne bi izbacila Metro sučelje, ali bi korisnici dobili mogućnost da se, prilikom pokretanja računala, preskoči učitavanje tog sučelja i odmah pojavi klasičan desktop – iako je za prebacivanje iz Metroa u desktop način rada sada potreban samo jedan dodir po ekranu, odnosno jedan klik miša.

Također, korisnici koji instaliraju nadolazeću nadogradnju za Windowse mogli bi napokon dobiti i Start izbornik tako da bi, sa Startom i preskakanjem Metro sučelja, početni ekran nove verzije uvelike podsjećao na Windows 7.

Marry Jo Foley ipak napominje da trenutno još nije poznato hoće li ove dvije opcije biti uključene u prvu nadogradnju Microsoftovog operativnog sustava koju očekujemo tijekom kolovoza, a te bi informacije trebali saznati tijekom lipnja kada se pojavi javna preview verzija Windowsa Blue.

Zbog Windowsa 8 i tableta: Najveći pad isporuka računala u povijesti!

S obzirom na sve probleme i najveći pad isporuka osobnih računala u povijesti u prvom ovogodišnjem kvartalu, za što su krivi tableti, ali i Windows 8, Microsoft bi zaista mogao omogućiti ove dvije promjene u nadolazećoj nadogradnji i na taj način vjerojatno povećati zanimanje i potražnju korisnika za novim Windowsima.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene