Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otvorila se zemlja

OVO je rupa u kojoj je nestao zauvijek!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rupa ispod kuće u Seffneru na Floridi koja je 'progutala' muškarca, zatrpana je nakon što je kuća uništena. Susjedi su u strahu da će i njihove kuće propasti.

Jeff Bush, muškarac koji je propao u rupu nije pronađen, a ona je sada zatrpana. Iako su ekipe na terenu izvijestile kako su stabilizirale tlo, susjedi se ne osjećaju sigurno. Jedan od njih je Rick Arey koji je živio u kući do srušene. 'Ispod nas bi trebala biti ogromna rupetina', rekao je Arey, javlja ABC.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nesretni Jeff Bush VIDEO Objavljena snimka iz rupe koja je 'progutala' muškarca s Floride Slika nije dostupna Na livadi Urušilo se tlo, muškarac pronađen mrtav u rupi

Vlasnik nekretnine ispod koje se rupa otvorila i u sebe uvukla nesretnog Busha, kaže da bi volio kada bi tu bila memorijalna ploča nikad pronađenog muškarca. Arey dodaje kako se on ondje doselio 1974. godine te da nikada nije bilo nikakve naznake da se ispod nešto događa.

Ležao u spavaćoj sobi

Ispod Jeffa Busha zemlja se doslovno otvorila dok je ležao na krevetu u spavaćoj sobi prošlog četvrtka, upravo kada su se svi spremali na spavanje. Rupa je dosegla promjer od šest metara i dubinu od 18 metara.

'Dozivao je pomoć'

'Otrčao sam u bratovu sobu jer sam ga čuo kako vrišti, Sve je nestalo, krevet mog brata zajedno s njim, noćni ormarić, televizor', ispričao je Jeffov brat Jeremy, koji je pokušao pomoći bratu. Vatrogasci su ga zatekli kako stoji u rupi i rukama razmeće zemlju ne bi li iskopao brata, dok je tlo i dalje propadalo. 'Toliko sam se trudio i pokušao sve što sam mogao, ali nisam ga mogao izvući. Zakleo bih se da sam ga čuo kako zove upomoć', ispričao je Jeremy.

Urušavanje na Floridi nije rijetkost

Inače, takvo urušavanje zemlje nije rijetka pojava na Floridi, jer se taj poluotok nalazi na vapnencu i stijenama bogatim ugljikom, na koje korozivno djeluje kiselija podzemna voda pa kad stijene popuste pod teretom, dolazi do urušavanja tla.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene