Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Žele biti mučenici'

Uhićen bombaš samoubijica: ISIS-u se pridružuju snage iz cijelog svijeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iračka vojska i policija novinare su pustili u bolničku sobu ranjenog bombaša samoubojice ISIS-a.

U vojnoj bolnici Suleaymaniah u Iraku ranjen, ali s lisicama privezan za krevet, leži 23-godišnji Horr Jaffer iz Čečenije. On se prije nekoliko dana bombom u ime Islamske države zaletio među skupinu ljudi, ali nije poginuo, javlja Sky News. Policija ga je uhitila.

Pročitajte i ovo Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji Klinički bolnički centar Split Puštena kući Djeca završila u bolnici nakon što su pojela perece: Sve istražuju policija i inspekcija

Bombaš samoubojica ulovljen je u južnom Kurdskom gradu Jalula nakon što mu je bomba djelomično eksplodirala. Pri tom je poginulo četvero ljudi, a mnogi drugi su ozlijeđeni.

Tijekom ispitivanja priznao je da se pridružio ISIS-u u Siriji, nakon što su ondje poginuli njegov otac, majka i šestero članova njegove obitelji.

Ima i onih koji se ne boje strašnih ISIS-ovaca - Već im se itekako rugaju!

Rekao je kako je u Siriju doputovao iz Pakistana. Kurdi vjeruju da su njegov otac i braća bili profesionalni džihadisti te odlazili iz jedne zemlje u drugu kako bi prakticirali svoj 'zanat', a taj 'zanat' je ubijanje ljudi.

'Želim biti mučenik. Odlučio sam to nakon što mi je ubijena obitelj. Nisu mi rekli što radim niti gdje sam. Samo sam morao pritisnuti gumb', ispričao je.

Tvrdi da je Sirija puna stranih boraca iz cijelog svijeta i da stalno pristižu novi.

Tijekom razgovora s njim, novinari su bili iznenađeni koliko on zapravo malo zna o tome što ISIS radi. Primjerice, nije mu bilo poznato ni uvođenje kalifata.

Novinar Sky Newsa, koji je razgovarao s njim, kazao je kako mu se Horr čini kao 'prilično glup dečko', kojeg sada peče savjest zbog onoga što je učinio, ali da ga ne može sasvim žaliti, jer je Horr naposljetku ipak - ubojica.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene