Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne vidi potrebu

Tuerk iznenađen mogućnošću zajedničkog nadzora zračnog prostora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski predsjednik Danilo Tuerk izrazio je iznenađenost mogućnošću zajedničkog nadzora zračnog prostora dviju država.

Hrvatski je predsjednik Ivo Josipović kazao da je to 'jedna od solucija za rješavanje problema'. 'Suradnja je dobra stvar, ali moram reći da sam bio iznenađen kad sam čuo za to jer Slovenija već ima dogovor u okviru NATO-a za zaštitu zračnog prostora, tako da ne vidim u čemu bi bila potrebna kakva promjena. Vjerujem da će dvoje premijera pojasniti što su mislili i da će se o tim idejama još govoriti', rekao je Tuerk.

Pročitajte i ovo Prikupljanje potpisa za referendum (Ilustracija: Goran Kovacic/PIXSELL) Inicijativa ''Istina o Istanbulskoj'' ''Slažemo se da sakralni prostor nije pogodno mjesto za skupljanje potpisa za referendum'' Slika nije dostupna Rijeka ljubavi Kad hrana stigne, nastanu problemi: Humanitarna udruga bez odgovarajućeg prostora

>> Josipović i Tuerk: Razvoj odnosa vrlo pozitivan

Za predsjednika Josipovića zajednički nadzor zračnog prostora Slovenije i Hrvatske je 'jedna od solucija za rješavanje problema koje imaju dvije države'. O tome, kako je rekao, treba razgovarati s 'odgovarajućim tijelima'. Hrvatska premijerka Jadranka Kosor i njezin slovenski kolega Borut Pahor su u subotu u Lovranskoj Dragi razgovarali i o mogućnosti zajedničkog nadzora zračnog prostora. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene