Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neprijateljstvo

Sjevernokorejski odbor prekida sve ugovore s Južnom Korejom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja je izjavila da prekida sve ugovore koje je potpisala s Južnom Korejom kako bi se okončao sukob između dviju strana, okrivljujući južnokorejsku vladu za neprijateljstvo prema njoj.

'Prvo, sve dogovorene točke koje se tiču okončanja političkog i vojnog sukoba između sjevera i juga bit će poništene', rekao je u priopćenju Pyongyangov Odbor za mirno ujedinjenje Koreja, kako ga prenosi službena novinska agencija KCNA. 'Drugo, Ugovor o pomirbi, nenapadanju, suradnji i razmjeni između sjevera i juga i točke o vojnoj graničnoj crti na Zapadnom moru bit će poništene', stoji u priopćenju. Odbor je kazao kako je stanje na Korejskom poluotoku dosegnulo točku na kojoj nema načina da se odnosi unaprijede.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ušli na njihovo područje Incident između Sjeverne i Južne Koreje: Ispaljeni pucnjevi upozorenja Slika nije dostupna Civilna vježba na nacionalnoj razini VIDEO: Južnokorejci vježbali za slučaj napada

Ovo je najnoviji u skorašnjem nizu retoričkih napada komunističkog sjevera na južnokorejskog predsjednika Leeja Myung-baka i njegovu administraciju. Analitičari smatraju kako sjever uporno nastoji privući pozornost novog američkog predsjednika Baracka Obame. Odnosi između dviju Koreja - koje su tehnički još u ratu nakon oružanog sukoba od prije više od pola stoljeća - zahladili su otkako je Lee preuzeo dužnost prije godinu dana obećavajući kako će zaustaviti slobodan tok pomoći prema sjeveru ukoliko ne prekine svoj program nuklearnog oružja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene