Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vojske 20 zemalja

'GRMLJAVINA SA SJEVERA' 'Diktator mora otići milom ili silom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojnici iz 20 zemalja okupit će se u Saudijskoj Arabiji na najvećim vojnim vježbama u regiji.

Vojne vježbe trajat će 18 dana, a njihova najava stiže nakon što su Saudijci otvoreno upozorili sirijskog predsjednika Bašara al Asada da će pasti s trona. Ministar obrane Saudijske Arabije, Muhamed bin Salman najavio je prošlog tjedna kako bi se ta zemlja mogla uključiti u rat u Siriji i slanjem kopnenih snaga. Saudijci podupiru pobunjenike koji se bore protiv Asadovog režima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Fotoreporter Zoran Marinović EKSKLUZIVNO 'ISIS uzima samo glave. Ostali sve.' Slika nije dostupna Poruka iz Irana 'Savjetujemo vam da pripazite na urote neprijatelja u regiji'



Državna informativna agencija Saudijske Arabije najavila je u nedjelju kako će vojne trupe koje će sudjelovati u vježbama početi pristizati vrlo brzo i da su u pitanju sati.
Vježbe 'Grmljavina sa sjevera' održat će se na sjeveru zemlje, a na njima će sudjelovati zračne, kopnene i pomorske vojne trupe.

'Rijad će sa svojim saveznicima pokazati da je spreman uhvatiti se u koštac sa svim izazovima kako bi sačuvao mir i stabilnost u regiji', poručili su iz agencije.

SAD i Zapadne zemlje nisu pozvane na vježbe. Saudijska Arabija članica je međunarodne koalicije protiv Islamske države, a svoje borbene avione i vojnike poslala je u zračnu bazu u Turskoj Incirlik.

Ministar vanjskih poslova Saudijske Arabije Adel al-Juber poručio je prošlog tjedna:
'Bašar al Asad će otići, u to nema sumnje. Ili milom ili silom', piše RT.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene