Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele učvrstiti položaj

KOMADANJE SIRIJE Saudijska Arabija šalje zrakoplove i vojsku na jug Turske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turska nastoji obnoviti veze i s Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Saudijska Arabija poslat će borbene zrakoplove, a možda i kopnene snage, u zračnu bazu Incirlik na jugu Turske, rekao je u subotu turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu, prenose turski mediji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tko koga podržava TEŠKE OPTUŽBE NA RELACIJI SIRIJA-TURSKA Verbalni rat predsjednika Slika nije dostupna Strašna prijetnja JEZIVA PROGNOZA Ako se stanje u Siriji ubrzo ne smiri, pojavit će se organizacija gora od IS-a

Mogućnost daljnjeg angažmana Saudijske Arabije u Siriji povećana je otkad svjetske sile pokušavaju učvrstiti dogovor o djelomičnom primirju u Siriji.

Američke snage koristile su se bazom Incirlik za napade protiv Islamske države. Turska, nakon dugotrajnih pregovora i pod pritiskom Washingtona, prošle godine je otvorila bazu, strateški smještenu blizu sirijske granice, za takve potrebe.

O točnom opsegu svakog mogućeg angažmana Saudijske Arabije tek treba odlučiti, rekao je turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu za lokalne medije u zrakoplovu na povratku s muenchenske konferencije o sigurnosti.

Ministar je također rekao da Turska nastoji obnoviti veze s Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Američki ministar obrane Ash Carter u petak je rekao novinarima da su Emirati spremni "ponovno se uključiti u zračnu kampanju " protiv Islamske države i naglasio ključnu ulogu i Emirata i Saudijske Arabije.

Carter je dodao da bi posebne snage iz zaljevskih zemalja pomogle "lokalnim snagama" u Siriji da preuzmu Raku, de facto glavni grad Islamske države na sjeveru zemlje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene