Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Psihološka procjena

Sutra počinje suđenje ocu monstrumu: Psihijatrica pripremila opsežan izvještaj o Josefu Fritzlu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Psihijatrica Heidi Kastner napisala je više od 100 stranica izvještaja o psihičkom stanju Josefa Fritzla kojem sutra počinje suđenje zbog zatočenja kćeri Elisabeth u podrumu u austrijskom gradu Amstettenu.

Dr. Kastner koju je imenovao sud u slučaju Fritzla, kaže kako je nasilje u obitelji 'veoma kompleksan fenomen' s mnogo različitih razloga zašto se takve stvari događaju. 'Zlostavljanja u obiteljima su veoma složen fenomen. Ono nije rijetko i veoma je staro. To nije ništa novo, a motivacija za njega varira. Stoga je neophodno detaljno ispitati cijelu obiteljsku povijest te povijest zlostavljača i žrtve za svaki slučaj posebno, jer ne postoji samo jedan obrazac ponašanja u takvim slučajevima. Postoji mnogo razloga zašto se zlostavljanje događa', kaže dr. Kastner koja još ne može iznijeti detalje slučaja Fritzl.

Pročitajte i ovo Pogreb žrtve nasilja na Zapadnoj obali Na Zapadnoj obali Izraelski doseljenici u valu nasilja ubili dvojicu mladih Palestinaca Bruna Papić - 1 Napadač priveden Stravičan napad na žene u Splitu: Struka poslala jasnu poruku, a jedno je ključno

Istražitelji kažu da je austrijski monstrum priznao zatočenje i sustavno silovanje svoje kćeri Elisabeth 24 godine u podrumu bez prozora koji je izgradio ispod obiteljskog doma u austrijskom gradu Amstettenu, kada je imala 18 godina. Fritzla se tereti za ubojstvo jer nije omogućio liječenje sedmog djeteta koje je imao s Elisabeth, a koje je umrlo kao novorođenče. Fritzl je optužen i za silovanje, incest, zatočenje i ropstvo. Slučaj je dobio veliku međunarodnu pažnju, djelomično i stoga što je podsjećao na slučaj otmice Natasche Kampusch u Austriji koja je svom otmičaru pobjegla 2006. godine. Dr. Kastner kaže kako ova dva slučaja ne bi trebala upućivati na zaključke zlostavljanja u Austriji.

>> Za vrijeme suđenja Fritzlu zabranjeno letenje iznad Sankt Poltena

'Ja bih to pripisala slučajnosti, ne specifično austrijskoj karakteristici. Mislima da je slučajnost što se za oba slučaja saznalo u relativno bliskom vremenskom periodu', rekla je. Tužitelji kažu da je psihijatrijska evaluacija pokazala kako je Fritzl mentalno sposoban prisustvovati suđenju. Očekuje se da će suđenje trajati svega pet dana, a sudac će nadgledati postupak i prosuđivanje osmočlane porote koja se će presudu donijeti najvjerojatnije u petak 20. ožujka

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene