Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjedočenje putnika

'Nastao je kaos, svi su vrištali, nitko nije vjerovao što se događa!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neposredno prije i nakon zrakoplovne nesreće u San Franciscu, preživjeli putnici svjedoče, u zrakoplovu je nastao kaos.

Boeing 777 korejskog zračnog prijevoznika Asiana Airlines srušio se prilikom slijetanja u San Francisco. Poginule najmanje dvije osobe. Njih 182 su ozlijeđene, a 123 putnika prošla su bez ozljeda. U avionu je bio 291 putnik i 16 članova posade, a evo što su preživjeli putnici rekli medijima nakon nesreće.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Objavili vatrogasci Fotografije koje rijetko kad možete vidjeti Slika nije dostupna Osramotili se gafom 'Sum Ting Wong': Avio kompanija tuži TV postaju zbog narušavanja ugleda!

>> San Francisco: Uzrok pada južnokorejskog jumbo jeta nije mehanički kvar

>> VIDEO Zrakoplov se srušio pri slijetanju u San Francisco, najmanje dvije osobe poginule

'Samo nekoliko minuta prije slijetanja, pogledao sam kroz prozor i shvatio da je kut zrakoplova neobično nagnut. Morska razina iz zrakoplova se nije doimala kako treba', rekao je Hyung za ABC News, preživjeli putnik koji živi blizu Berkeleya.

'Odjednom je rep zrakoplova udario u tlo, a zrakoplov se uspravio da bi odmah nakon toga snažno udario u pistu. Ovog puta se činilo kao da je čitav trup udario u tlo, ali nagnut ulijevo. Pritisak je bio ogroman. Vrlo jak. Vidio sam kako prtljaga ispada, no zrakoplov se s vremenom zaustavio', ispričao je Hyung.

'Do pada nije bilo nikakvih upozorenja. 'Pad se dogodio bez upozorenja', dodao je.

Benjamin Levy, još jedan od preživjelih putnika palog zrakoplova, medijima je rekao kako je u zrakoplovu nastao kaos. 'Bilo je pomalo nestvarno. Ljudi su vrištali i nisu mogli vjerovati što im se događa. Ni ja nisam mogao vjerovati', rekao je Levy za NBC.

'Prilazili smo pisti posve normalno, ali smo bili prenisko. Kad je pilot to shvatio, ubrzao je zrakoplov, kako bi popravio situaciju, ali bilo je prekasno, pa smo se srušili na pistu poprilično gadno te smo opet poletjeli u zrak da bi opet jako udarili u pistu', opisao je Levy.

Vedpal Singh, još jedan od preživjelih putnika, rodom iz Indije, isto tako je opisao kaos koji je u vrijeme pada nastao u zrakoplovu. 'Preuzmu vas instinkti. Ne znate što se zapravo događa. Vrlo sam zahvalan bogu', rekao je Singh, a prenosi agencija Reuters. On inače živi u Južnoj Koreji, a u San Francisco je stigao na godišnji odmor.

'Odjednom se začulo 'bum' kad je stražnji dio udario u tlo i svima su glave poletjele prema stropu zrakoplova', opisao je za CNN Elliott Stone, preživjeli putnik.

No, bilo je i putnika, koji niti u vrijeme kad im se radi o glavi, ne mogu prestati koristiti društvene mreže. Tako je jedan od njih putem Twittera odmah nakon nesreće napisao slijedeću poruku: 'Upravo se srušio zrakoplov u kojem se nalatim u SFO-u. Rep se odlomio. Svi su uglavnom dobro. Ja sam dobro. Nestvarno'. Isti putnik, koji je zapravo jedan od izvršnih direktora u Samsungu i bivši djelatnik Googlea, David Eun, objavio je i šokantnu fotografiju uništenog Boeinga putem Twittera, dok je još bio u dimu i plamenu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene