Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Putnici bježali iz buktinje

VIDEO Zrakoplov se srušio pri slijetanju u San Francisco, najmanje dvije osobe poginule

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Boeing 777 korejskog zračnog prijevoznika Asiana Airlines srušio se prilikom slijetanja u San Francisco. Izvještaji govore kako su putnici iz zrakoplova izlazili pomoću tobogana na napuhivanje.

Nakon što prvih nekoliko sati nakon nesreće, kojoj se još ne zna uzrok, nije bilo informacija o putnicima i posadi, BBC javlja kako su poginule najmanje dvije osobe. Njih 182 su ozlijeđene 182 su ozlijeđene, a 123 putnika prošla su bez ozljeda. Kako piše Daily Mail, poginule su dvije kineske državljanke, žena i 16-godišnja djevojčica. CNN pak prenosi da su obje žrtve u tinejdžerskoj dobi, a njihova su tijela pronađena izvan zrakoplova.

Pročitajte i ovo Ilustracija prisilno slijetanje Drama na nebu: Boeing poletio pa uočili pukotinu na prozoru! Slika nije dostupna Sukljao dim Drama u Budimpešti: Avion prisilno sletio sa zapaljenim motorom

Putnici u međuvremenu napuštaju terminal zračne luke. Prema tim informacijama, u bolnicu u San Franciscu prebačeno je osmero odraslih i dvoje djece s ozljedama opasnim po život. Daily Mail javlja da je dio putnika pronađen u moru pored piste pa se nagađa da su možda tako gasili odjeću zahvaćenu vatrom.

Zrakoplov prilazio prenisko?

Boeing 777 srušio se prilikom slijetanja u međunarodnu zračnu luku u San Franciscu. Letio je iz Seula, javlja The New York Times. Već prve snimke, koje je objavio na internetu svjedok nesreće, pokazuju avion u plamenu.

Udar se dogodio dok je zrakoplov slijetao na pistu koja počinje na rubu Zaljeva San Francisca. Televizijske snimke pokazuju krhotine na početku piste gdje dolazi do vode. Jedan preživjeli rekao je kako je izgleda zrakoplov dolazio prenisko iznad vode te da je pilot pokušavao dobiti na visini upravo prije nego što je zrakoplov udario u pistu.

>> VIDEO Avionu EKSPLODIRAO motor prilikom uzlijetanja!

Na teren su izašli vatrogasci, no na snimkama se vidjelo kako u blizini nije bilo vozila hitne pomoći. Prva kola hitne pomoći snimljena su oko 2 sata nakon nesreće i to ne oko olupine zrakoplova.

U avionu je bio 291 putnik i 16 članova posade, izvijestila je aviokompanija, kako prenosi BBC. Prema istim izvorima, u zrakoplovu je bila 141 osoba kineskog državljanstva, 77 osoba iz Južne Koreje te 61 američki državljanin.

Odmah po slijetanju, iz zrakoplova su putem tobogana na napuhivanje, koji se koriste u izvanrednim situacijama, počeli izlaziti putnici. Amaterske snimke na Twitteru prikazuju putnike u bijegu.

Snimka s mjesta nesreće pokazuje izgoreni gornji dio zrakoplova, ali i netaknut kokpit te, kako se čini, ni krila. Nakon što su vatrogasci ugasili požar vidljivo je kako je izgorio velik dio letjelice.

Reporter CNN-a izvijestio je kako nije bilo naznaka da se radi o izvanrednom slijetanju, jer u trenutku kada se zrakoplov srušio, na pisti nije bilo vozila hitnih pomoći niti vatrogasaca kao što je to običaj kada pilot prilikom leta prijavi kvar na avionu.

Nakon što je udario u pistu, avionu je otpao rep, a potom su na sve strane počeli letjeti drugi dijelovi, ispričala je jedna svjedokinja. Svjedoci također kažu kako se plamen podignuo uvis odmah nakon udarca.

Još nije poznato što se dogodilo 'jednom od najsigurnijih zrakoplova', kako ga je nazvao Jim Timlon, stručnjak za avijaciju. Vremenski uvjeti za slijetanje bili su savršeni, izvijestili su pak meteorolozi.

Zrakoplov je u zraku bio 10 sati i 23 minute.

Nakon nesreće međunarodna zračna luka u San Franciscu je zatvorena.
 

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene