Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dočekali ih užasni prizori

Nakon poplave smjestili ih u trošne barake: 'Ovo nije mjesto za ljude'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrana i voda su im dopremljene tek oko 14 sati, kada su, prema riječima ljudi, djeca dehidrirala, a neka čak padala u nsvijest.

Najprije u hotel a zatim u barake u kojima je život nemoguć. Priča je to Obrenovčana kojima je katastofalna poplava, koja je zadesila njihov grad, odnijela sve što su imali.

Pročitajte i ovo Ilustracija stručnjak upozorava Nisu svi svjesni onoga što je na kocki: "Ako Ukrajina izgubi, milijuni izbjeglica stižu u Europu" Ilustracija, djeca u školi Izlila se voda Evakuacija osnovne škole u Novom Zagrebu: Djeca bježala kroz prozore

Trošne barake prepune plijesni, smeća i insekata, neupotrebljivi toaleti, trošni i vlažni zidovi i gnijezda lastavica na uglovima prostorija dočekale su Obrenovčane koji su u utorak tijekom dana iz hotela 'Slavija' prebačeni na novu lokaciju, trošne barake u Krnjači, piše Blic.

Srbija: Dosad 22 žrtve poplava, zastave na pola koplja zbog trodnevne žalosti

Kada su stigli u izbjeglički kamp, onako zaprepašteni zbog onoga što ih je tamo dočekalo, mnogi su odbijali izlaziti iz autobusa. Dočekao ih je neugodan miris vlage kao i smeća koje se nalazi u kanalima oko kampa.

'Preživjela sam jedan potop, a evo ga i drugi. Kako su nas mogli dovesti ovamo, bez vode i hrane? Nitko nije očekivao da ćemo ostati u hotelu, ali da nas dovedu u ovakav košmar, to je zaista pretjerano. Ovdje sigurno neću ostati. Vratit ću se u Obrenovac, bez obzira na sve' rekla je Slavica Šaša.

'Povratak u grad do daljnjeg je zabranjen!'

'Dijete mi je od šoka još u Obrenovcu zanijemilo. Ne tražim ja luksuz, ali ovo nije mjesto za bebe. Ovo nije mjesto ni za životinje', kazala je očajna Marijana Nenadić.

Hrana i voda su im dopremljene tek oko 14 sati, kada su, prema riječima ljudi, djeca dehidrirala, a neka čak padala u nsvijest.

Iz Crvenog im je križe rečeno kako mogu birati žele li ostati u barakama ili otići. Tako je od 200 ljudi koji su stigli, samo njih 94 ostalo u barakama iz razloga što nemaju kamo.

Kako izgledaju barake u koje su smješteni Obrenovčani pogledajte OVDJE.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene