Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grdosija bez prave vizije

FOTO Kinezi izgradili NAJMASIVNIJU zgradu na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kina ima još jednog kandidata za dokumentarce popularnih svjetskih TV kanala o mega građevinama. Ovog tjedna u gradu Chengdu otvorena je, ne najviša, nego najveća zgrada na svijetu.

The New Century Global Center, naziv je građevine koja je ovog tjedna otvorena u kineskom gradu Chengdu. Duga je 500 metara, široka 400 metara i visoka 100 metara. Prema pisanju Sydney Morning Heralda u tu građevinu stane čak četiri Vatikana!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na 8.000 metara FOTO Ovo je vjerojatno napravio 'Superman' Slika nije dostupna Simbol moći Pogledajte najveću samostojeću zgradu na svijetu!

>> Pogledajte najveću samostojeću zgradu na svijetu!

Za usporedbu, strane zgrade Pentagona, koja je doista ogromna, mjere 281 metar u duljinu, a visina je 'tek' nešto preko 30 metara, tako kineski betonsko-stakleno-čelični 'monstrum' djeluje impozantno i pored zgrade američkog ministarstva obrane.

No, kineski arhitekti više su se koncentrirali na impozantnost, a ne na svrhu te zgrade, jer ta 'čudovišna' građevina kao da se ne može odlučiti što bi se u njoj trebalo nalaziti, ili možda, postoji li nešto jednako impozantno da se 'utrpa' u nju.

Trenutno se u njoj nalaze vodeni park, shopping centri, uredi, hoteli i čak jedno 'lažno' mediteransko selo, koje ide ukorak s kineskom tendencijom za kopiranjem europske arhitekture. Šećer na kraju, naravno, jer u toj građevini postoji čak i umjetno sunce.

Pogledajte galeriju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene