Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očekuje se još uhićenja

Sigurnosne snage strahuju! Britanci otkrili gdje leži prava teroristička opasnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članovi terorističke mreže koja je izvela napad u Manchesteru mogli su pobjeći bilo gdje u Britaniji i imati pristup materijalu za izradu bombi, smatraju izvori iz sigurnosnih službi. Dodaju i kako manjim gradovima prijeti teroristička opasnost.

Nakon napada u Manchesteru, teroristima bi meta mogli biti manji gradovi u kojima nije prisutan velik broj policajaca. Policija i sigurnosne agencije pokušale su, s velikim uspjehom, razotkriti ćeliju koja je pomogla Salmanu Abediju da izvede masovno ubojstvo, piše Independent, ali napominju da nisu još pronađeni i uhićeni svi akteri. Upravo bi se oni sada, smatraju izvori iz sigurnosnih službi, mogli okomiti na manje britanske gradove kojima tako prijeti prava teroristička opasnost.

Pročitajte i ovo David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije" Ilustracija Kontraproduktivno Britanci imaju novu definiciju ekstremizma: Mogla bi ugroziti slobodu govora

Smatra se da je nekoliko suradnika mladića koji se raznio pobjeglo policiji i da bi mogli napasti neki drugi dio zemlje zbog čega su diljem Britanije raspoređene sigurnosne snage.

Nakon niza racija na sjeverozapadu Engleske, devet osumnjičenika ostaje u pritvoru. Policija je u racijama pronašla i niz dokaza među kojima i komponente za sastavljanje eksplozivnih naprava.

Stariji službenik u protuterorističkom uredu Mark Rowley rekao je da je policija uhvatila velik dio terorističke skupine, ali da je vjerojatno da će se dogoditi još uhićenja te da razina prijetnje mora ostati na kritičnoj razini, barem još sljedećih nekoliko tjedana.

Podsjetimo, u ponedjeljak navečer najmanje 22 ljudi je poginulo, a 59 ih je ozlijeđeno nakon eksplozije pored jednog od ulaza u Manchester Arenu u Manchesteru, netom nakon završetka koncerta američke pop zvijezde Ariane Grande.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene