Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kasne zbog financijske krize

Ban Ki-moon pozvao na ostvarenje Milenijskih razvojnih ciljeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Ban Ki-moon na Europskom forumu u austrijskom mjestašcu Alpbachu pozvao je države da održe obećanja iz 2000. godine o Milenijskim razvojnim ciljevima.

'Ako razvijene zemlje mogu u kratkom roku prikupiti 20 milijardi dolara zbog svjetske ekonomske krize, nema isprike da se ne prikupe bitno manja sredstava potrebna za ostvarenje Milenijskih ciljeva', rekao je Ban, prenosi austrijska agencija APA.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 3 Kvaliteta života Čudaci na dva kotača osvajaju Europu: ''Kombinacija vlak - bicikl ne bi trebala biti nikakav SF, nego dio hrvatske turističke ponude'' Slika nije dostupna Ban poziva na veće napore u suzbijanju siromaštva

Milenijski ciljevi, usvojeni 2000. s ciljem da se za 15 godina prepolovi siromaštvo u svijetu, kasne zbog financijske krize i programa štednje. 'Neke europske zemlje ispunjavaju svoja obećanja, ali većina jako zaostaje u tome', naglasio je Ban.

Samit posvećen ostvarenju Milenijskih razvojnih ciljeva trebao bi se održati od 20. do 22. rujna u New Yorku.

Na Europskom forumu u Alpbachu se tijekom 20 dana okupilo oko 4.000 sudionika iz raznih područja koji raspravljaju o svjetskim problemima. Među njima je bio i bivši hrvatski premijer Ivo Sanader.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene