Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SDP u 'tihoj buni'

Za ustavne suce predloženi Arlović, Palarić, A. Kovačić i A. Račan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski Odbor za Ustav suzio je danas listu kandidata za ustavne suce i Saboru predlaže da na dva upražnjena mjesta u Ustavnom sudu izaberu Matu Arlovića, Antoniju Kovačić, Antuna Palarića ili Agatu Račan.

Odbor je tako odlučio nakon što mu se predstavilo svih deset kandidata za ustavne suce s valjanim kandidaturama. Za Arlovića je glasovalo osam, za Antoniju Kovačić i Antuna Palarića po šest, a za Agatu Račan tri člana Odbora. Dva glasa dobio je Tonči Majica, a ostali kandidati ostali su bez potpore u Odboru. Kandidati su sa zastupnicima proveli manje od sat vremena, a nitko od članova Odbora nije im uputio ni jedno pitanje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na plesnom podiju FOTO: Željka Antunović i Antičević Marinović rasplesale Mljetsku večeru Slika nije dostupna 'Ne smijemo postupiti kukavički kao kod ZERP-a' Oporba želi da Jandroković još jače pritisne Italiju zbog TV signala

SDP-ovci Ingrid Antičević-Marinović (SDP) i Josip Leko objasnili su da pitanjima ne žele stvarati privid da se u Odboru o nečem odlučuje, budući da je, tvrde, već unaprijed određeno tko će biti ustavni sudac. Antičević-Marinović smatra i da u Ustavnom sudu trebalo osigurati ravnotežu između ljevice i desnice.

Većina u odboru nije prihvatila prijedlog SDP-ovaca da se plenarnoj sjednici na odlučivanje pošalju sve kandidature. Dva upražnjena mjesta na Ustavnom sudu Sabor bi trebao popuniti do ljetne stanke, 15. srpnja. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene